speech Bonny

Bij de opening van de foyer op vrijdagavond van vorige week was bisschop Bonny aanwezig om getuige te zijn van de vruchtbare samensmelting van twee gebouwen met een totaal verschillend karakter.

Aan de ene kant de kerk van St Jan die al bijna een eeuw lang garant staat voor de spirituele vorming van de mensen uit Weelde Straat zoals ze vroeger in de volksmond werden genoemd.

Aan de andere kant de opvolger van café Hofkens, nu de Brouwerij …. waar decennia geleden menig vermeend kerkganger een uurtje ging spijbelen in plaats van zijn wekelijkse kerkplicht te vervullen.

speech Walter

Mooie toespraken die elkaar aanvullen.

De toespraken vulden elkaar qua inhoud perfect aan, de burgemeester sprak over de perfect harmonische samenwerking van de verschillende actoren. Hijzelf kon het  moeilijk verstoppen want hij was persoonlijk ook erg fier en tevreden over het hele project.

Architect Vaes was een trots vakman die graag kwam toelichten hoe zijn bureau dankbaar gebruik had gemaakt van de twee op het eerste zicht moeilijk verenigbare belangen van een kerk en een horecagebouw. De mooie harmonie die zijn mensen wisten te vinden mag hem tevreden stemmen want het resultaat is iets om trots op te zijn.   

Monseigneur Bonny tenslotte wist met een bevlogen spirituele babbel iedereen te boeien door te spreken over de 10 m² vooraan in het kerkje van St jan den Doper waar de herinneringen van zoveel belangrijke zaken in een mensenleven hun stempel hebben  achter gelaten.

opening ivo

Opening Foyer.

Naderhand werd met de aanwezigen het kunstwerk van Lou Kraayenbrink bewonderd en nog gezellig nagebabbeld op de receptie in gemeentezaal de brouwerij, maar ook in de nieuwe foyer ruimte die hiervoor uitstekend geschikt is.

Er kan naadloos van een huwelijks- of begrafenisplechtigheid worden overgestapt in de foyer en de Brouwerijzaal die nu ook kan beschikken over alle faciliteiten zoals een professionele keuken en moderne sanitaire voorzieningen. 

Ook bij verhuur van de Kiosk achter de Bouwerij zaal kan voortaan gebruik worden gemaakt van de sanitaire voorzieningen die in de foyer aanwezig zijn. Afzonderlijke deuren zorgen ervoor dat de foyer op verschillende fronten een grote meerwaarde kan vormen in de toekomst bij evenementen enz..

filmcamera    Videoreportage toespraken opening foyer   ©  RAWEPO

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren