agridagen frontartikel

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2018 vindt in Ravels de 2de editie van de vernieuwde Agridagen plaats. 

Met 172 exposanten, 20.000m² expositieruimte en ruim 15.000 bezoekers maakte de beurs in 2016 in het unieke kader van Weelde Depot een geslaagde doorstart. 

 

vsi agridagen2016 

Verder uitbouwen op ingeslagen weg.

De organisatoren willen doorgaan op de ingeslagen weg en de Agridagen verder  uitbouwen tot een totaalforum waar de bezoekers op een professionele én gezellige manier kunnen kennismaken met de nieuwste producten en diensten die de toeleveranciers uit de landbouwsector te bieden hebben.

 

luc bax 2016

Veeteeltsector nóg sterker aanwezig

De focus van de editie 2018 ligt opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook de mechanisatie op erfniveau. De standhouderslijst voor de komende editie oogt alvast veelbelovend: 2 maanden voor de beurs zijn er meer dan 150 bedrijven ingeschreven. De beursvloer is daarmee reeds voor 90% bezet.

“Heel wat exposanten van de editie 2016 herbevestigden hun standplaats. Bij de nieuwkomers valt vooral de toegenomen belangstelling vanuit de veeteeltsector op”, aldus de organisatie.

“Naast enkele extra veevoederfirma’s verwelkomen wij een aantal nieuwe specifieke toeleveranciers uit de rundvee-, varkens- en pluimveesector. Ook de zaadfirma’s vinden stilaan de weg naar Ravels.”

“Heel wat firma’s zien de Agridagen als een opportuniteit om in contact te komen met deveehouders uit Antwerpen, Limburg en het zuiden van Nederland. Door de toegenomen mobiliteitsproblematiek wordt het steeds moeilijker om die doelgroep op andere beurzen te bereiken. De Agridagen zijn zo complementair met Agriflanders: het betreft 2 beurzen die focussen op intensieve veeteelt, maar die alternerend in een verschillend jaar en aan een andere kant van het land worden georganiseerd. Toch viel het in 2016 op dat ook bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen de weg naar Ravels vinden, wellicht omdat de Agridagen in het krokusverlof plaatsvinden.”

 

rowi agri 2016 

Breder randprogramma

In de marge van de beurs zullen opnieuw tal van seminaries en prijskampen worden georganiseerd.

“In tegenstelling tot in 2016 zullen de seminaries niet allemaal op 1 dag plaatsvinden, maar over meerdere dagen worden gespreid. Daarmee kunnen we tegemoet komen aan de vraag van een aantal exposanten die zelf ook een forum willen organiseren om hun boodschap uit te dragen. Met meer en kortere seminaries beogen we onze bezoekers nog beter te kunnen informeren over wat er leeft in de verschillende deelsectoren.”

De Interprovinciale Varkensprijskamp vindt deze keer plaats op vrijdag. Naast de prijskamp en het Kampioenschap van Vlaanderen is er ook opnieuw een veiling voorzien.

In het weekend zal voor de 2de keer de Junioren Holstein Show worden georganiseerd. Jongeren van 14 tot 26 jaar met een goed oog voor melkvee leren eerst tijdens een opleidingsdag hoe ze een Holstein-koe kunnen klaarstomen voor een wedstrijd. Ze oefenen met wassen en scheren, het verder wedstrijdklaar maken en uiteindelijk het voorbrengen van het dier. Op zondag wordt alles herhaald in een wedstrijdformule, waarbij de algemene winnaar wordt gekroond tot de ‘beste jonge fokker van Vlaanderen’.

Veelzijdigheid troef dus op de vernieuwde Agridagen!

 

Agridagen 2018: praktische info

Wat: vakbeurs voor de veeteelt (pluimvee-, varkens- en rundveehouderij) en mechanisatie op erfniveau

Waar: Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels

Wanneer: van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari 2018  - Openingsuren: elke dag van 10.00 tot 18.00u.

Toegangsprijs: € 11, kinderen (-12j) gratis

Parking: gratis

Contact: +32(0)9/245.36.13, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.agridagen.be

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren