ijle prijen

Op 20 oktober vindt de Nacht van het Kempens Erfgoed plaats.

Graag wilden we u op de hoogte brengen van onze bijzondere deelname aan dit evenement. 

 

Collectief MOOS.

Wij zijn collectief MOOS, een jonge Kempense vereniging met een hart voor erfgoed en creatief ontwerp. De naam MOOS staat voor 'Merkwaardig Onderzoek en Ontwerp van de Streek'. Wij gaan op zoek naar oude, en soms vergeten, gebruiken, verhalen en objecten die typisch zijn voor de Kempen, en proberen deze te vertalen naar een hedendaagse en originele vorm. 

 

BURN

In het kader van ons project BURN doen wij onderzoek naar lokale sporen van het omgaan met sterven door de eeuwen heen. Dit jaar staat daarbij de ijzertijd en de urn als object centraal. Een bijzondere locatie binnen dit project zijn de grafheuvels in Ravels, op de ijzertijdsite 'Het Heike'. Voor dit project werken wij samen met verschillende partners, waaronder Erfgoed Noorderkempen en een aantal musea van de streek. 

 

Open Monumentendag

vertelplaat de ijle prijenOp Open Monumentendag (10 september) wisten wij een groot aantal bezoekers naar Het Heike te lokken met gegidste rondleidingen, een kinderworkshop 'urnen boetseren' en de verkoop van de 'Tumuliekes', een nieuw en erg lekker streekproduct ontwikkeld in samenwerking met bakkerij Dilen en geïnspireerd op de vorm van de grafheuvels. 

 

“De IJle Preien” waren vrouwenspoken….

Ook gaven wij hier reeds een tipje van de sluier van ons nieuwe streekverhaal 'De IJle Prijen'. Dit verhaal hebben wij als collectief geschreven om de fantasie van de bezoekers en buurtbewoners te prikkelen en gaat over elf 'vrouwenspoken' die in de grafheuvels wonen. Een unieke illustratie werd gemaakt door Tinne Driesen. 

Op de Nacht van het Kempens Erfgoed, op 20 oktober tussen 19.00u en 21.00u, zullen wij een uitgebreide versie van het verhaal van de IJle Prijen vertellen, naast een drietal andere verhalen van de streek. De vertellers zullen plaatsnemen op de grafheuvels van Het Heike en de bezoekers kunnen zelf beslissen naar welke verhalen ze gaan luisteren. Het geheel zal sfeervol verlicht worden en om de koude handjes te verwarmen, worden er gratis proevertjes posteleinsoep voorzien. Ook de heerlijke Tumuliekes zullen nu weer geproefd en gekocht kunnen worden. Het zal een unieke en sfeervolle gebeurtenis worden die bezoekers in contact brengt met ons lokale erfgoed en hun verbeelding aanwakkert.

 

Waar en wanneer?

20 oktober  - 19:00u en 20:00u   |  Grafheuvels van Het Heike, gemakkelijk te bereiken via de Goudbergstraat te Klein Ravels of de O.L.Vrouwstraat.

 

urnenveld lokatie 

partners Moos

  

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren