uitreiking prijzen fietstocht2016
Gisterenavond werden de prijzen voor de winnaars van de fietstocht op het Midzomerfeest uitgereikt.
Vooraf was er nog een evaluatievergadering van de organiserende werkgroep.
 

Enkele pijnpunten aanpakken.

Hoewel in het algemeen genomen het Midzomerfeest ook dit jaar weer goed is verlopen, zijn er toch nog wel wat punten waar verbetering of misschien zelfs een andere aanpak nodig is.
Zo was er op de markt weinig animo te bespeuren en ook weinig publiek. Opmerkingen van Jos Bols van de landbouwadviesraad waren misschien terecht. Het publiek wordt verdeeld over een aantal verschillende doelgroepen die allen hun eigen ding doen. Misschien is gericht publiciteit voeren een oplossing om dit probleem wat bij te sturen. Een andere opmerking die te horen was volgens Jos was het feit dat er een “Hollander” kip moest komen bakken terwijl we er zelf zoveel hebben. Begrijpelijke kritiek, dat wel … tot er over een prijs moet worden gesproken. Dan verstomd alle kritiek want daar kan niemand aan in onze eigen Kempen of zelfs heel Vlaanderen.
Volgens Mario Verbeek, de man achter het Vlaams Muziekfeest krijgt hij signalen van de marktkramers dat het voor velen van hen weinig zin heeft om ’s morgens om 8 uur op te stellen om dan tot de middag geen mens te zien. Het zou voor de marktkramers een veel betere optie zijn om bijv. van 11h tot 19h hun markt open te stellen.
Het blijft een feit dat je moeilijk een massale belangstelling kan verwachten op het hele marktgebeuren als iedereen aan het fietsen is, daarna wordt er gegeten in de tent en als het ijsje is binnen gewerkt wordt het tijd om af te zakken naar het schlagerfestival op het Vlaams Muziekfeest.
Allemaal nieuwe ideeën waarover vanaf november weer zal worden vergaderd door de werkgroep die het Midzomerfeest in handen heeft. 
 
Uitreiking prijzen fietstocht midzomerfeest boeren
 

Winnaars fietstocht.

Na de vergadering was om 20h een korte receptie voorzien om de prijzen, manden met lekkere streekproducten, te overhandigen aan de winnaars van de fietstocht op het Midzomerfeest.
bart astrid_moonenDe burgemeester nam even het woord om de werkgroep te danken voor hun niet aflatende inspanningen om van het Midzomerfeest een succes te maken. Het project groeit, heeft hier en daar nog wat last van groeipijnen, maar stilaan wordt de werkgroep groter en komen er nieuwe ideeën die telkens wat bijbrengen aan het concept van het Midzomerfeest. Voor volgend jaar ligt de datum al vast, weer de eerste zondag van augustus met hoogstwaarschijnlijk weer een Vlaams Muziekfeest.
Ook de boerenfamilies waar de fietstochten dit jaar hun doel van hadden gemaakt werden in de hulde betrokken, families Vermeiren en Clijmans waren ook aanwezig om een attentie in ontvangst te nemen.
Als laatste waren Bart en Astrid Moonen present. Bart en Astrid waren gastheer en gastvrouw op het nieuwe initiatief “Schrijvers op Stal” waarvoor een massa volk kwam opdagen. Om hen hiervoor te danken werd hij door de burgemeester nog even in deze bescheiden huldiging betrokken.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren