lands end

Traditiegetrouw maakte het CC Warande uit Turnhout  voor het seizoen 14-15 een stevig en uitgebreid programma voor de Schouwburg, de Kuub en de Expozaal.
Maar ze trekken ook graag naar buiten, de stad en de ruime regio in. Net als de voorbije jaren presenteren ze een aantal voorstellingen op locatie.
Voor bepaalde programma’s  gaat men op zoek naar bijzondere locaties in de stad en de provincie voor verrassende voorstellingen in een uniek kader. Deze zorgen nu eenmaal voor een andere, directere beleving dan het pluche van de theaterzaal.
tribune loodsZo wordt op donderdag 21 en vrijdag 22 mei een toneelvoorstelling opgezet in één der hallen van Weelde Depot aan het Geeneinde. De De tribune is al in één der loodsen opgesteld. Op 21 en 22 mei kan je hier plaatsnemen om de locatievoorstelling 'Land's End' van Berlin te zien.
 
de Warande en Chassé Breda presenteren:
 

Berlin - Land’s End.

Pannenkoeken-moordzaak in de NAVO-loodsen in Weelde-Ravels

 
Berlin vertelt het waargebeurde verhaal van een moordzaak. Een flamboyante pannenkoekenfabrikant uit West- Vlaanderen wordt eind jaren negentig door zijn vrouw en een Franse huurmoordenaar vermoord. Zij wordt opgepakt door de Belgische politie, hij door de Franse. Omdat Frankrijk geen landgenoten uitlevert voor onderzoek, moet de rechtszaak pal op de Frans-Belgische grens, in een oude hoeve plaatsvinden. Berlin kaart op ingenieuze wijze vragen aan over grenzen, waarheid en schuld.
 
Het Theaterfestival selecteerde de voorstelling als één van de beste van 2012 en schreef: “‘Land’s End’ is een mooi voorbeeld van hoe kleinmenselijke verhaaltjes via coherente vormingrepen een heel wereldbeeld kunnen bevragen: met name hoe lijntjes op een landkaart hele bedenkelijke werkelijkheden creëren, en al even strikte vakjes in ons hoofd. Berlin zuigt je in een uniek staaltje vertelkunst.”
 
De Warande herneemt ‘Land’s End’, samen met Chassé Theater (Breda) in de NAVO-loodsen van Weelde-Ravels, op de grens tussen Nederland en België. Kortom, een ideale locatie voor deze rechtszaak op de grens tussen theater en documentaire.
 
TICKETPRIJZEN
18 euro // 16 / 15 / 9 euro
tickets verkrijgbaar in CC De Warande te Turnhout.
 
LOCATIE
NAVO-loodsen
Geeneinde 54
2381 Ravels-Weelde
 
In onderstaand clipje kan u al een voorproefje krijgen van de voorstelling, je gaat in ieder geval een bizarre avond tegemoet met veel spanning.....  
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren