kermis weelde

Waar het feestcomité St Jan in Weeldestraat zich vroeger enkel bekommerde om tijdens de kermis kinderspelen te organiseren hebben zij sinds een tiental jaren heel wat meer hooi op hun vork genomen.

Toen straatkermis volledig dreigde weg te deemsteren en het zich beperkte tot het kunnen bezoeken van een paardenmolen en een schietkraam heeft het feestcomité de beslissing genomen om te proberen van straatkermis een gebeurtenis te maken waar ieder jaar weer naar uitgekeken wordt.

RZM2013 WS_241Zo zijn zij een tiental jaren geleden begonnen met het organiseren van een jogging, nu heet het Stratenloop, waar toch meer dan 200 lopers naar toekomen (kinderen inbegrepen) die zorgen voor sfeer. Ook wielerwedstrijden stonden weldra op het programma; zo is er 's zondags een kermisrit voor wielertoeristen en 's namiddags één of twee wielerwedstrijden die toch ook heel wat kijklustigen op de been brengen. Onder het motto "Ook straatkermis voor de andersvaliden van groot Ravels" heeft het comité voor die andersvaliden een ontspanningsnamiddag ingericht waar zij zich kunnen uitleven. Na die ontspanningsnamiddag worden zij ook nog uitgenodigd op een gratis barbeque. Zo hebben ook zij een activiteit waar ze jaarlijks terug naar kunnen uitkijken.

Ook aan de volksactiviteiten is gedacht. Zo is er 's maandags gelegenheid om u eens rustig te ontspannen door deel te nemen aan de vogelpikwedstrijd waaraan verschillende café' s deelnemen.

Bij de jaarlijkse duivenprijskamp op Vilvoorde kunnen de duivenliefhebbers (duivenmelkers) enerzijds de sfeer opsnuiven van de kermis en anderzijds hun geliefde sport beoefenen.

Het belangrijkste van heel straatkermis zijn echter de kinderspelen. Met de opbrengst van alle activiteiten die gul gesponsord worden door de middenstanders worden die kinderspelen georganiseerd. Elk jaar bieden zich ruim 150 kinderen aan om hieraan deel te nemen en hiervoor worden ze ook rijkelijk beloond. Met het verdiende geld kunnen zij zich nadien uitleven op de kermis.

IMG 4365De meeste van onze activiteiten starten in of aan de feesttent die opgesteld staat in de Weeldestraat tussen "de Bourgondische Brouwerij" en de bank Crelan. Ook de opbrengsten van de feesttent gaan naar de kinderspelen.

PROGRAMMA WEELDESTRAAT KERMIS


1 ACTIE MIDDENSTAND

*Start op vrijdag 13 juni - eindigt op 17 juni

*Alle middenstanders van Weelde-straat kunnen hieraan deelnemen

*Bij elke aankoop krijgt u vanaf een bepaald bedrag een lot of loten waarmee u kan deelnemen aan een gratis tombola
*Iedere middenstander voorziet hiervoor een aantal prijzen

*Tombolatrekking gebeurt door leden van het feestcomité op woensdag 18 juni

*Uitslag verschijnt in het berichtenblad


Kinderspelen kleuters2 STRATENLOOP 13/06

* Aanvang kleuters : 18u50 (200m)

* Aanvang 1ste tem 3de leerjaar : 19u00

* Aanvang 4de tem 6de leerjaar : 19u15 (800m)

* Aanvang jeugd en volwassenen 19u30

* Keuze uit afstanden 4.5 - 9 - 13.5 km

* Tijdregistratie aan de aankomstlijn

* Prachtige prijzentafel voor de deelnemers - geld-en naturaprijzen (iedereen heeft prijs) - ook gratis sportdrank en 2 broodjes

Aff-straat-kermis-2014* Douchegelegenheid op 500 m van vertrek en aankomst in Sporthal Molenslop, Gemeentelaan

* Inschrijven vanaf 17u45 in de feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij" in de Weeldestraat in Weelde

* Inschrijvingsgeld kinderen 2 euro; inschrijvingsgeld jeugd en volwassenen 5 euro - voorinschrijving 4 euro te storten op rekening 850-8206191-86 (IBAN BE78 8508 2061 9186 BIC SPAA BE 22) t.n.v. feestcomité St Jan

* Voorinschrijving dient eveneens te gebeuren met bijgevoegd inschrijvingsformulier - te sturen naar Frans Van Hees, Prinsenlaan 40,2381 Weelde, of emailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Maakt deel uit van criterium "De Noordloper"

* Extra geldprijs voor degene die parcourstijd op de 13.5 km verbetert (44'57" voor mannen en 52'41" voor vrouwen)

* 22u00 prijsuitreiking - overhandiging van bekers en bloemen - uitdelen van uitslagen-trekking tombola 

* muzikale omlijsting door fanfare St Nicolauskring, waarvoor onze dank


 PGT77283 ONTSPANNINGSNAMIDDAG VOOR ANDERS-VALIDEN 14-06

Sinds enkele jaren wordt er ter gelegenheid van straatkermis een ontspanningsnamiddag voor de andersvaliden van groot Ravels ingericht. Deze namiddag wordt door hen dan uiteraard ook geapprecieerd.
Naast optredens van talenten van groot Ravels wordt er ook wel eens beroep gedaan op talenten buiten Ravels. Zo werd reeds enkele jaren beroep gedaan op Frans Van Mierlo die de toeschouwers vergast op zang en animatie hetgeen steeds veel lof verdiende.
Ook dit jaar wordt een ontspanningsnamiddag ingericht en wel op zaterdag 14 juni in zaal St Jan. De voorstelling begint stipt om 14u00 en duurt ongeveer tot 16u30. Nadien wordt iedereen uitgenodigd op een barbeque in onze feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij". Inschrijven kost helemaal niets, het is volledig GRATIS. Wel moet op voorhand ingeschreven worden. De leden van KBG worden allemaal bezocht en kunnen bij de wijkmeesters inschrijven. Elke andersvalide mag begeleid worden door één of meer begeleiders. Voor deze laatsten is uiteraard ook alles gratis.
De niet aangeslotenen bij de bond kunnen zelf inschrijven met bijgevoegd inschrijvingsformulier. Dit formulier moet ten laatste binnenkomen op 30 mei bij Frans Van Hees, Prinsenlaan, 40,2381 Weelde, of ge-emaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij verwachten uiteraard dat degenen die zich inschrijven ook aanwezig zullen zijn, dit in verband met de gratis barbeque.
Wij hopen dat wij de andersvaliden en begeleiders weer een deugddoende namiddag zullen bezorgen. 


4 OPTREDEN TENT ST JAN 14/062013 -_Kermisrit_Weeldestraat

Dit jaar organiseren wij voor de tweede maal op zaterdagavond een live optreden. Dit zal doorgaan in de feesttent in de Weeldestraat. Ambiance verzekerd, dus wij verwachten een grote opkomst!

Swizzle, de bekende band uit Arendonk, zal onze tent doen opleven met een spetterend optreden; covers van bekende en minder bekende nummers, alles gebracht met het dynamisch enthousiasme waar ze bekend om staan. Afterparty verzorgd door DJ Sander.

Dit alles voor u in onze feesttent vanaf 21u00, tot ... De tent wordt pas afgesloten wanneer de DJ moe is!
Wij rekenen op jullie medewerking om hier een geslaagd evenement te maken dat zal uitgroeien tot een jaarlijkse traditie, en al wat jullie moeten doen is genieten!


5 KERMISRIT 15/06

Reeds vele jaren zien onze wielertoeristen van groot Ravels uit naar onze jaarlijkse kermisrit. Dit jaar gaat die rit door op zondag 15 juni.
Afhankelijk van de conditie van de wielertoeristen kan gekozen worden uit 3 verschillende snelheden :
- A groep : fietst aan een gemiddelde van 35 km/uur en vertrekt om 8.15 u
- B groep : fietst aan een gemiddelde van 31 km/uur en vertrekt om 8.25 u
- C groep : fietst aan een gemiddelde van 26 km/uur en vertrekt om 8.35 u
De afstanden variëren naargelang de groep waarin u fietst en bedragen tussen de 60 en de 80 km.
Inschrijven kan vanaf 7.30 uur in de feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij" en het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro. Bij het inschrijven ontvangt iedere deelnemer een tombolabiljet waarmee hij na de rit een prachtige prijs kan winnen. En het mag gezegd : bijna iedere deelnemer gaat met een prijs naar huis.
Elke groep wordt begeleid door een ervaren groep motorrijders die hen zorgeloos door het parcours loodsen. Elke groep wordt ook gevolgd door een bezemwagen.
Na de rit wordt er tussen pot en pint nog flink nagekaart over de belevenissen tijdens de kermisrit.


6 WIELERWEDSTRIJDEN 15/06

Zonder wielerwedstrijden zou het geen straatkermis zijn. En omdat wij dit in ere willen houden zijn er dit jaar 2 wielerwedstrijden, één voor juniors en één voor nieuwelingen. Als de weergoden ons een beetje gunstig gezind zijn, zijn we er van overtuigd dat deze gebeurtenis weer een massa volk op de been zal brengen. En dat is ook onze bedoeling. Technische gegevens :
NIEUWELINGEN :
-afstand : 58.5 km of 15 ronden van 3.9 km
-bedrag aan prijzen : volgens barema
-inschrijvingen : 12.30-13.15 u in de feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij".
-start : 13.30 u aan feesttent naast "De Bourgondische Brouwerij", Weeldestraat, Weelde, ook aankomst aldaar.
-kleedkamers en douche : Sporthal Molenslop,Gemeentelaan,Weelde
-prijsuitdeling : feesttent
-lokaal anti-doping:Sporthal Molenslop,Gemeentelaan,Weelde
-contactpersoon: Van Hees Frans,Prinsenlaan,40,Weelde 014/655963
JUNIORS :
-afstand : 78 km of 20 ronden van 3.9 km
-bedrag aan prijzen : volgens barema
-inschrijvingen : 14.30-15.15 u in de feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij"
-start : 15.30 u aan feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij",ook aankomst aldaar
-kleedkamers,prijsuitdeling,contactpersoon,lokaal anti-doping (zie bij nieuwelingen)

De wielerwedstrijd voor juniors maakt ook deel uit van het wielercriterium Ravels : extra prijzengeld voor wie aan de 3 criteria deelneemt! de algemene info en het reglement vindt u hier :  http://www.weelde-straatkermis.net/

7 VOGELPIK 16/06

Degenen die reeds meededen met de vogelpikwedstrijd in de Weeldestraat zullen het zeker beamen: "echt plezant".
Ook dit jaar is er uiteraard een vogelpikwedstrijd op maandag 16 juni. Inschrijven vanaf 13u00 in "Hegse Stal". Vandaar gaat het naar de stand bij de pompiers, om vervolgens nog "'t Leeuwke", "de Bourgondische Brouwerij" en de feesttent te bezoeken.
Laatste gooi om 19u00. Prijsuitreiking om 20u30 in de feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij".
Boven het inschrijvingsgeld dat verdeeld wordt onder de deelnemers zijn er ook voor 125 euro gratis prijzen die tijdens de prijsuitreiking zullen verloot worden.
Iedereen is van harte welkom. Het beloofd een fijne dag te worden. Vraag tijdig uw verlof aan!


8 DUIVENPRIJSKAMP 17/06

Ook een duivenprijskamp mag niet ontbreken op een kermis.
Zo hebben wij op dinsdag 17 juni een duivenprijskamp op Vilvoorde met ouden en jongen. Inmanden in de feesttent naast "de Bourgondische Brouwerij" in de Weeldestraat, op maandag 16 juni van 19.30 u tot 21.00 uur.
Electronisch konstateren toegelaten. Los dinsdag 17 juni om 09.00 uur.

Iedereen is welkom.


9 KINDERSPELEN 16 & 17/06


Alle activiteiten die georganiseerd worden hebben uiteindelijk maar één doel : voldoende geld bijeenbrengen om de kinderspelen te organiseren.
Deze gaan door op maandag 16 juni om (tijdstip in samenspraak met de school) en dinsdag 17 juni om 16u30 op de terreinen van "de Bourgondische Brouwerij".
Met het geld dat verdiend wordt door de kinderen kunnen zij achteraf nog heel wat dingen doen op de kermis.
Het beloofd weer een fijne kermis te worden.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren