Start toeristisch seizoen2024 1foto's: © Nonkel FotograaG

Traditionele start van ons regionale toeristische seizoen is gegeven.

In Oud-Turnhout is het jaarlijkse overzetseizoen weer van start gegaan, een traditie die wandelaars en fietsers verheugt.

Met de veerpont kunnen ze het kanaal tussen Ravels en Oud-Turnhout oversteken en zo onder andere het prachtige natuurgebied De Liereman bezoeken. Het seizoen loopt tot september.

Start toeristisch seizoen2024 2

De veerpont biedt een charmante manier om het kanaal over te steken. Fietsers en wandelaars kunnen vanaf dit weekend weer gebruikmaken van deze handmatig bediende boot. Bart Vermeiren, schepen van Toerisme in Oud-Turnhout, benadrukt het belang van de veerpont voor het toerisme in de regio. “Het is de poort tot ons veelbezochte natuurgebied De Liereman, dat zowel fietsers als wandelaars aantrekt. Bovendien ligt de overzetboot op een fietsroute, wat het extra aantrekkelijk maakt.”

Om het toeristische seizoen officieel te openen, organiseert Oud-Turnhout een feestelijke markt waar toeristen lokale streekproducten kunnen kopen. Ook was er een vikingboot waar mensen een ritje mee konden maken. Tijdens het hoogseizoen kunnen bezoekers de veerpont zelfs doordeweeks gebruiken. Het overzetseizoen sluit af op de laatste zondag van september. Een absolute troef voor de regio! 🌞🚲🚶‍♀️🛶. 

Start toeristisch seizoen2024 3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren