wieltjeswandeling

Gisterenmiddag werd in het centrum van Ravels de laagdrempelige en ludieke wieltjeswandeling ingereden/gelopen.

Het is een rolstoelvriendelijk traject dat is uitgestippeld waar er nergens objecten en obstakels de wandeling in de weg staan.

wieltjeswandeling koenromboutsInterview schepen Rombouts

Voor deze feestelijke “inwandeling” waren een heleboel mensen paraat die werden verwelkomd door schepen Koen Rombouts die de microfoon onder de neus geschoven kreeg van onze reporter/fotograaf ter plaatse Roger alias Nonkel Fotograag om wat uitleg te verschaffen over het intiatief.

Niet alleen voor rolstoelen

De wieltjeswandeling is niet echt beperkt tot rolstoelen, ook jonge ouders die met hun kinderwagen een veilig en toch mooie wandeling willen maken zullen, zich aangetrokken voelen tot dit initiatief om hun wandelschoenen aan te trekken.

wieltjeswandeling2

wieltjeswandeling parcoursTraject

De start bevindt zich aan het rusthuis Onze Lieve Vrouw van de Kempen. Van daaruit gaat het richting Wouwer via de Weteringstraat en enkele verkeersluwe straten met goed berijdbare voetpaden naar het Gilseinde op aan.  Via de Haagjesweg gaat het dan via de Kerkakker via de trage buurtwegeltjes naar de Meiboomlaan tot je uiteindelijk in de Kloosterstraat komt.

De Kerkstraat oversteken is nog een dingetje waar voorzichtigheid geboden is maar dan gaat het via de verkavelingsweg naar de Mottelstraat om zo in Klein Ravels de weg over te steken naar de voetbalvelden van KFC Flandria.

We lopen heel de Raaftuinweg af tot de O.L.Vrouwstraat,  steken de weg schuin over naar de Blauwe Kei om zo via de open velden naar de Lusthofstraat te wandelen.  Helemaal op het einde van de Lusthoven even nog het stukje van de Bovenheide verder aflopen en je komt zo opnieuw in de  O.L.Vrouwstraat terecht. Een beetje verder ligt het eindpunt waar we ook zijn vertrokken.

We hebben een mooie wandeling van 4.7 km achter de rug, zijn helemaal ontspannen (mede door het schitterende weer) en onze fysiek en mentaal welzijn zijn er alweer een stukje beter van geworden.

Ben je nog niet goed bekend in Ravels, geen nood! De wandeling is duidelijk aangegeven met blinkend metalen klinknagels die op de voetpaden als markering zijn aangebracht.

1rawepo cameraFotoreportage Wieltjeswandeling © RAWEPO

Foto’s van Nonkel Fotograag ©

wieltjeswandeling1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren