RL 09758

De boswachterswoning in Ravels Eel, verscholen langs de Arendonksesteenweg net in de Staatsbossen of is het nu Gewestbossen (?) is de place to be voor de jagers.

Gisteren was er ook veel bezoek met talrijke attracties die veel volk trokken.

Op het laatste moment was er nog een groep teckels komen aanwaaien die een zogenaamd zweetspoor gingen volgen, voor ons grotendeels vakjargon, maar voor de liefhebber een leuk extraatje.

RL 09742

De Arendonkse delegatie van de St Hubertusvereniging was alom aanwezig om de werking van de jacht uit te leggen met de hulp van didactisch materiaal, terwijl de mandenvlechter ondertussen zijn vaardigheden toonde aan de voorbijgangers.

Een speciaal voorleeshoekje was voorzien voor de kleinsten die er in een soort gezellig peperkoeken huisje naar verhaaltjes konden luisteren of een tekening maken.

Op tijd en stond werden de bezoekers vergast op een klein concert van jachthoornblazers die met hun intermezzo’s de bossen deden galmen rond het boswachtershuisje.

RL 09750

St. Isidorus Hoeve Poppel

Van het Boswachtershuisje naar de St. Isidorus hoeve in Poppel was de grootte verplaatsing van de dag.

De U-vormige reusachtige hoeve ligt tussen Poppel en Hooge Mierde en is voor de meeste lokale bewoners bekend als de vroegere Boerenbond. Het was voordien een proefstation van de Boerenbond, maar is al lange tijd niet meer actief.

1F9A8946

Onlangs veranderde het pand van eigendom en daar broeide het plan om iets met ijs te gaan doen, de locatie is perfect gelegen tussen twee of meerdere woonkernen waar weinig of geen horecagelegenheden zijn gevestigd. Het is ook een veel gebruikte fietsroute en vormt dus de ideale tussenstop in het fietsseizoen om wat verpozen in een omgeving die tot de verbeelding doet spreken.

1F9A8947

Enkele honderden meters verder waren de bezoekers onder de indruk van de activiteiten met ondermeer de imker en de honden van de schaapherder of schapenscheerders. Hoewel er een heel programma was uitgestippeld met demonstraties over hoe er vroeger werd geboerd met paarden of schapen was ons doel voor het proven van de ijsjes. Het ijs is zelf bereid en het was lang geleden dat onze smaakpapillen zo enthousiast weren van het proeven van vanille- of hazelnoot ijs.

1F9A8943

De bedoeling is om tijdens het fietsseizoen open te houden, behalve maandag en dinsdag.

1rawepo camera  Meer foto's van de dag van het erfgoed kan u bekijken in de reportage van Rawepo

1F9A8949

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren