uitpas2022 1

Gisteren kwamen de twintig schepenen van de bestaande en nieuwe UiTPAS gemeenten samen voor een feestelijke en symbolische ondertekening van de UiTPAS.

Deze symbolische ondertekening vond  plaats in gemeenschapscentrum De Wouwer in Ravels.

uitpas2022 3Ravels al vanaf 2018 lid van UITPAS Kempen.

accolade“Het was nog ruim voor Corona toen Ravels toetrad tot de club van  UITPAS kempen. Corona stak echter stokken in de wielen om het project succesvol te maken zodat we nu hopen op een doorstart met deze uitbreiding” zegt schepen Koen Rombouts die het project al vanaf het begin mee ondersteunde voor onze gemeente.

“We hebben drie zuilen waar de UITPAS leden hun kaart kunnen inlezen om punten te verzamelen. Eentje staat er permanent in de Bieb, een andere is mobiel en kan je bijvoorbeeld vinden in de Wouwer bij evenementen en een derde staat in het zwembad waar je ook punten kan verzamelen door jet kaart te scannen op de zuil.”

uitpaskaartVrije tijd voor iedereen is onze ambitie

De UiTPAS is er voor iedereen. Je kan er punten mee sparen en deze omruilen voor leuke voordelen in de vorm van kortingen, een cadeau of gratis activiteit. Van de ca. 370.000 inwoners uit de UiTPAS regio Kempen zal zo’n 10% bovendien met de UiTPAS kansentarief ook de kostprijs van deelname aan sport-, jeugd-, cultuur- of vrijetijdsactiviteiten serieus zien dalen. Alle gemeenten die aansluiten bij UiTPAS Kempen delen de ambitie “vrije tijd voor iedereen”.

Van vier naar twintig.

Wat begon als een “experiment” van de vier gemeenten van Stadsregio Turnhout zal in januari 2023 uitgroeien tot de grootste UiTPAS regio in Vlaanderen. Met de komst van de gemeenten uit het Neteland, Stuifzand en Merksplas zullen in totaal twintig gemeenten de handen in elkaar slaan om via de spaar- en voordelenkaart UiTPAS de vrijetijdsbeleving voor hun inwoners nog sterker te maken.

accoladeBarbara Rommens, voorzitter Stuifzand en schepen van Dessel: “Met de UiTPAS worden voor de kwetsbaren de financiële drempels verlaagd. Tegelijk is het belangrijk dat de UiTPAS voordelig is voor iedereen. Ook ik ga er zeker mijn voordeel mee doen”.

accoladeKobe Vercauteren, voorzitter van de cultuurwerking binnen Neteland en schepen van Vorselaar vult aan: “We hebben verschillende scenario’s bekeken om voor onze inwoners een sterk vrijetijdsaanbod én -voordeel te kunnen voorzien. We zijn heel blij dat de gemeenten van UiTPAS Kempen ons met open armen ontvangen.”

UITPAS DEELNEMENDE GEMEENTENSteeds meer UiTPAS partners.

UiTPAS Kempen groeit niet alleen in oppervlakte, ook het aantal verenigingen en organisatoren van vrijetijdsaanbod zien er meer en meer de voordelen van om UiTPAS partner te zijn. Of het nu het museum, de bibliotheek, het gemeenschapscentrum, een fanfare, een voetbalclub, een jeugdbeweging, een dansclub, een poppentheater of een aanbieder van zomerkampen is, iedereen die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt en de UiTPAS principes aanvaardt kan zich melden om UiTPAS partner te worden.

accoladeTurnhouts schepen van cultuur Astrid Wittebolle was er van bij het prille begin bij: “We zijn met 4 gemeenten begonnen en dat met het eigen gemeentelijke vrijetijdsaanbod. Vandaag telt UiTPAS Kempen 7 gemeenten én meer dan 150 organisatoren die meedoen. Met de komst van de nieuwe gemeenten zal dit enorm groeien en dat zien we graag gebeuren” glimlacht de schepen.

 uitpas2022 2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren