Schootsehoeve kop

Nog meer dan ooit te voren kan je aan de Schootseweg in Weelde tot rust komen. Daarvoor zorgen voortaan Linda De Roy en Luc Timmermans die er sinds kort een B&B en Natural Horse Clinic uitbaten.

Wij werden uitgenodigd op de opening en keken met open mond rond bij "De Schootsehoeve".

18156965 1506362052730537 2081132048184755033 n 18157425 1506362042730538 4037880019738502679 n

Nood aan rust en natuur?

"Maar ook aan een omgeving waar je op cultureel en culinair vlak heel wat kan beleven? Dan ben je bij De Schootsehoeve in het landelijke Weelde van harte welkom", dat waren de eerste woorden op de uitnodiging. We voelden ook meteen rust toen we het imposante gebouw binnen stapten en verwelkomd werden door Linda en Luc.

Was het in eerste instantie niet de bedoeling zo'n project op poten te zetten, al snel, het was begin 2016, kwamen er ruimere ideeën en grotere plannen bij de verbouwingen. Een ding was zeker... de ruimte was voor handen. Het was een beetje een droom die uitkwam voor Linda die zelf afkomstig is uit het Antwerpse, Brasschaat om precies te zijn. De mogelijkheid die ze hier in Weelde kreeg, zou ze daar nooit hebben kunnen realiseren. Haar man Luc was hiervoor de ideale partner.

 

Het is de afgelopen maanden dan ook een helse karwei geweest om dit schitterende eindresultaat te bekomen. De hoeve werd grondig aangepakt en ook buiten werd met man en macht gewerkt om een prachttuin met aanpalende weilanden te realiseren. Vooral de laatste dagen waren nog bijzonder stresserend. Tot de laatste dag voor de opening moest er gewerkt worden.. Het heeft evenwel geloond.

IMG 5052IMG 5044Op zondag 7 mei waren zo'n 240 gasten uitgenodigd en naar onze schatting zijn er die dan haast ook allemaal geweest. Het was er gezellig, de gasten kwamen absoluut niks te kort, en overal hoorden we woorden van lof en bewondering. Terecht, want De Schootsehoeve is zondermeer een aanwinst voor de gemeente Ravels.

 

Het is een erg luxueuze B&B en Natural Horse Clinic geworden midden in onze mooie natuur, ontstaan uit een passie voor mensen en paarden. Gasten zullen er gegarandeerd tot rust te komen in de B&B. Ze kunnen er ook eindeloos wandelen en fietsen of in de buurt ook golfen, paardrijden, shoppen en lekker eten … Er is voor ieder wat wils in de omgeving.
Linda en Luc hebben al daarenboven al zoveel van hun paarden geleerd dat ze die kennis graag willen delen. Daarom hebben ze ook de Natural Horse Clinic opgezet. Je leert er veel over jezelf door samen te werken met hun paarden in sessies die begeleid worden door gediplomeerde coaches.

 

BED AND BREAKFAST

IMG 5045IMG 5051De B&B is een oase van rust. Er zijn vier verschillende kamers klaargemaakt, allen luxueus afgewerkt, met ruimte voor twee tot drie personen en elk een piekfijn ingerichte badkamer. Alle kamers, genoemd naar enkele van hun paarden, zijn pareltjes, dat mochten we met eigen ogen ondervinden. Ook het uitzicht is waanzinnig.

 

HET SEMINAR: ‘DE STAL VAN REBECCA’

De Stal van Rebecca is een multifunctionele ruimte voor teambuilding, vergadering, training of coaching. De ruimte is licht, sfeervol en functioneel en biedt comfortabel plaats aan 20 personen. Als extraatje is er een volledig ingerichte keuken waar je gebruik van kunt maken en een salon met biljart, darts en tafeltennis.

IMG 5057

DE NATURAL HORSE CLINIC

Natural Horse Clinic betekent niets meer of minder dan gezonde paarden die in interactie gaan met mensen. De paarden bij Linda en Luc leven op een natuurlijke manier in kudde. Ze zijn constant buiten, eten gras in de zomer en hooi in de winter en bewegen veel. Paarden communiceren ook non-verbaal, dat doen ze met elkaar en met ons. Als je de moeite doet hun taal te begrijpen, leer je veel over jezelf. Ze spiegelen als het ware je emoties.

 

IMG 5050Er zijn vele mogelijkheden binnen de Natural Horse Clinic. Coaching met paarden voor bedrijven bijvoorbeeld, een teambuilding met je bedrijf of leiderschapskwaliteiten en managementvaardigheden boosten,... het kan allemaal. Of coaching met paarden voor particulieren. Heb je een burn-out, depressie of trauma, of wil je je gewoon beter in je vel voelen? Een coaching sessie met paarden helpt je op weg. Want zij reageren instinctief op wat jij hen vertelt met je lichaam, houding en uitstraling.

Al de coachings bij de Schootsehoeve worden op maat samengesteld. Wat ze doen is afhankelijk van jouw doelstellingen. Tegelijkertijd leggen ze je culinair in de watten en ook overnachten behoort tot de mogelijkheden.

 

Al deze trajecten worden begeleid door coaches die een opleiding coachen met paarden gevolgd hebben. Zij begrijpen de taal van de paarden en vertalen ze graag voor jou.

 

IMG 5072IDEALE LOCATIE VOOR RUST 

Samengevat is De Schootsehoeve, heerlijk slapen, uitgebreid ontbijten en volledig tot rust komen in een comfortabel guesthouse met een Natural Horse Clinic. Je kan er terecht voor workshops, therapie met paarden of gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Dit kan alleen, samen met je paard of in groep. Aan jou de keuze.

Wat ons betreft een echte aanrader die ook financieel absoluut haalbaar is. Een welgemeende proficiat aan Linda en Luc voor deze realisatie.

De Schootsehoeve
Schootseweg 57, 2381 Weelde
+32 14 74 33 00
www.deschootsehoeve.be

 

FOTOREEKSDE SCHOOTSEHOEVE

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren