retentiebekken

Vanaf 15 december 2016 tot 31 maart 2017 kan je weer gratis deelnemen aan de winter wandelzoektochten.
De formulieren kan je afhalen bij het infokantoor Kloosterstraat 4 te Ravels.
{halloween} 

Maak uw keuze of doe ze gewoon alle drie!

Het zijn er deze winter weer 3, zoals steeds en ook zoals steeds kunnen 10 deelnemers een gemeentelijke geschenkbon winnen van 30 euro.
 
rawepo be fanpageOm het u gemakkelijk te maken hebben we de links van de zoektochten al onder de beschrijving gezet in Word formaat of PDF. U kan deze simpelweg zelf afdrukken bij u thuis als u die mogelijkheid heeft. 
 

Wandeling 1

De zoektocht die start bij café Van Dun, Vooreel 49, Ravels-Eel, brengt je via de Wildert, langs de buitenrand van de Gewestbossen, naar de bossen van Molenheiken. Je ziet de statige watertoren 'Chateau d'eaux', zoals de Fransen zo mooi zeggen. Je wandelt vervolgens door een deel van de Aa Vallei, langs het overstromingsgebied Eel, dit kan 11 500 m³ water opvangen en bestaat uit twee delen, een rietplas en een slibvang waar hakhoutbeheer gebeurt.
 

Wandeling 2

De tweede zoektocht vertrekt bij Café-Eethuis De Coeck, Grote Baan 151, Ravels. Met deze zoektocht in Ravels gaan we dit jaar even vreemd en schakelen we het fietsroutenetwerk in, dit staat duidelijk vermeld op het routeblad. Het kanaal Dessel-Schoten volgens we een stuk. De Gewestbossen met het vennengebied van Kesseven en Klotgoor, het miezerige straatje, prachtige natuur om door te wandelen met waterdicht schoeisel!
 

Wandeling 3

De derde tocht vertrekt aan Sportcafé 't Molenslop, Gemeentelaan Weelde. Deze voert je door rustige woonwijken, de landelijke Hegge, langs de rand van het domein van het Karmelietenklooster, Karmel Emaüs, via landbouwwegen bereik je terug het gemeenteplein te Weelde.
 
Het infokantoor is open op woensdag, zaterdag, zondag van 10.00-12.00 en 13.00-16.00 u, in de kerstvakantie zijn we de overige dagen (behalve kerstdag en nieuwjaarsdag, gesloten) ook open van 10.00-12.00u.
 
Veel wandelplezier
 
Het VVV Team
VVV TOERISME RAVELS vzw
Kloosterstraat 4
2380 RAVELS
014.65 21 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren