IMG 1116

Zit er sleet op de formule van “De Schakel” of zou het weer de grote spelbreker zijn geweest?

Feit is dat  omstreeks 15.00 pas de 500” deelnemer zijn stempel kwam halen aan de molen “Arbeid Adelt” in en dat is ooit anders geweest.
Toch blijft de afstapplaats in Weelde één van de meest populaire bestemmingen in de hele schakeltoer, zo hoorden we toch van vele deelnemers.
 
SNK al jaren gastheer voor de Schakel in Weelde
Dat is niet in het minst de verdienste van de SNK uit Weelde die hun Molenfeesten telkens plannen om de Schakel te ontvangen. Zo is er altijd animatie voorzien voor de kinderen, is onze Weeldse trots, de molen te bezichtigen en kan men rustig verpozen of uitrusten van de gedane inspanningen terwijl de boterhammetjes worden gegeten, velen kiezen echter voor de BBQ die wordt aangeboden om te tanken voor de volgende etappes. Hier en daar worden ook nog wat Leffes of Ravelse Blondes genuttigd om zeker te zijn dat de tank goed vol is. Er kwamen niet minder dan 4 verschillende fanfares optreden zodat vele fietsers niet bepaald happig waren om hun fietstocht verder te zetten. Zeker met de donkere wolken die soms zeer snel naderden.
 
Weer opnieuw spelbreker
Vele sportievelingen werden meerdere keren  nat door de felle regenbuien  met strakke windstoten, sommige windvlagen waren zo sterk dat onze molenaars zich moesten reppen om schade aan de molenwieken te voorkomen en de rem erop zetten. Gelukkig zijn de molenaars uitgeslapen genoeg om deze winden goed in te schatten en tijdig in te grijpen.
De fanfare was zo vriendelijk om plaats te voorzien voor de RAWEPO  tent om onze fotografen de kans te geven foto’s te maken van alle deelnemers. We beloven niets maar denken toch dat meer dan 90% van de rijders hun foto kunnen terug vinden in één van onze fotoalbums.
Foto albums de Schakel 2014:
 
 
 De Molenhut in Weelde ( camera & montage André Vermeeren)
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren