TUINFESTIVAL 2022 1

Het heeft lang, erg lang geduurd, maar toch stond gisterenavond de tuin van de pastoor in Ravels weer eivol zoals vanouds.

Met een bang hartje namen de resterende leden van het Tuinfestival team de fakkel over van Ivo Borgmans die afgelopen februari plotseling overleed.

Het is goed.

Het is goed, ga zo verder…. Moet Ivo gedacht hebben vanuit alle plekjes in de harten van de Ravelse mensen die hem hebben gekend. En niet enkel die van Ravels by the way…. In heel de regio was Ivo legendarisch sinds hij de rol van MC op zich had genomen om het Tuinfestival te presenteren.

“Big shoes to fill” ….. dat moeten Gerard en Jens gedacht hebben toen ze met knikkende knieën het podium opklommen om de eerste act aan te kondigen.

No Regrets

TUINFESTIVAL 2022 NoRegrets

Met No Regrets  werd er al een eerste vette cartouche afgeschoten die we niet echt hadden verwacht. De band was boven verwachting goed en het was dan ook jammer dat ze als opening act op de affiche stonden toen het grootste deel van het publiek thuis nog een verkwikkende douche nam vooraleer  naar de hof van de pastoor af te zakken.

In ieder geval was het de beste act die we op het Tuinfestival als opwarmertje voorgeschoteld kregen en ze verdienen in de toekomst een latere ranking op de affiche.

Magnolia

TUINFESTIVAL 2022 Magnolia

Toen de appetizer achter de rug was kwam Magnolia met een set vol eigen nummers die voor meer rustige muziek zorgden tot de weide stilaan vol liep. Deze driemans formatie heeft een eigen stijl die misschien niet direct voor ambiance zorgt, maar een eigentijds, herkenbare klank  bewaart. Niet voor niets werd de groep uitgekozen om het voorprogramma van de Golden Earring te verzorgen in het verleden.

Celien

TUINFESTIVAL 2022 Celien

Met Celien stond ook al een klapper van formaat op de affiche en ze stak al direct goed van wal met “J’aime la vie”. De ene na de andere meezinger klonk over de weide en ook enkele gouwe ouwe van mama Margriet kwamen langs. Als apotheose kon ze niet om de laatste onverwachte grote hit van Margriet langs met “Even blijven hangen”, een credo dat volop werd beaamd door het grootste deel van de aanwezigen.

Ondertussen was het stilaan duister aan het worden en diende zich een moment aan waarop het organiserende festivalteam zich samen met Gwen Borgmans op het podium verzamelde. De minuut stilte die namens Ivo werd gevraagd was oorverdovend en zal wellicht naast de muziek het best bewaarde moment van de avond zijn voor velen.

Peter en z'n Botsottos

TUINFESTIVAL 2022 PeterenznBotsottos

Terug tijd voor een streepje muziek dachten Peter en z’n Botsottos. De band die al decennia lang de Kempen onveilig maakt was goed in vorm en dat merkte de intussen uitpuilend hof van de pastoor ook. Bij de inkom waren ze al lang voorbij de 2.000 bandjes die ze hadden uitgedeeld en het volk bleef nog steeds toestromen. Ondertussen bleef Peter met zijn Botsottos alles uit de kast halen want ook bij hen was de knaldrang nog altijd niet uitgewerkt. Het nette jasje ging al snel uit en ook daarna bleef het tempo waarmee de hits elkaar opvolgden ongekend. Het publiek was stilaan meer dan genoeg opgewarmd en schoof hoe langer hoe dichter naar het podium toe om zich in het feestgedruis te storten.

Na deze waterval was het even tijd voor een intermezzo op het podium tijdens de wisseling van de groepen. Er kwam met (Nick en Orina ? ) een toekomstig koppel hun opwachting maken en mochten even het podium op als één van de laatste  items op hun bucketlist.  Ook de jarigen werden  traditiegetrouw aan Ivo’s last minute initiatieven even op het podium geroepen. Ondertussen werd naarstig naar een elektrische storing gezocht waardoor het programma bijna een uur uitliep op het schema.

Party Crew

TUINFESTIVAL 2022 PartyCrew

Toen iedereen was uitgevierd was het tijd voor de hoofdact van de avond met the Party Crew. Het was ondertussen al zaterdag,  uur na middernacht , vooraleer de party train van the Party Crew kon vertrekken.

En dat zullen ze geweten hebben in Ravels. Tijdens de warmste nacht van het jaar, en dat lag niet geheel aan de hitte alleen, gingen de leden van de band tekeer als nooit tevoren en zetten de hele tuin, zover dat nog nodig was helemaal op z’n kop. Ondanks het late uur bleven de echte feestvierders zich onvermoeibaar uitleven net voor het podium  en dat zweepte de band nog meer op om nog verder te gaan.

1rawepo cameraFotoreportage Tuinfestival 2022  |  © RAWEPO  

Om een deel van de foto’s te bekijken kan u hier onder al terecht. De volgende lading van Nonkel Fotograag zal waarschijnlijk pas morgen te zien zijn, net als de movies om alles nog eens te herbeleven.  Kom vooral later nog eens terug, velen zullen zich waarschijnlijk niet alles meer herinneren, maar wij hebben altijd  de beelden nog 😊

TUINFESTIVAL 2022 2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren