SNK Saxen

Op zondag 9 februari vertrokken verschillende saxen, slagwerkers én supporters van SNK vanuit Weelde naar de Muziekacademie van Hemiksem.

De oogjes waren op dit vroege uur eerder klein, maar de goesting en het enthousiasme des te groter! Vlamo – de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie – organiseerde hier immers de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles voor Houtblazers en Percussie. De SNK-deelnemers deden het heel erg goed en Sterre bracht zelfs een Kampioenstitel mee naar huis!

Solisten 3e afdeling

Naar goede gewoonte lieten de solisten van de derde afdeling de eerste noten doorheen de Muziekacademie van Hemiksem klinken. De eerste SNK’er die zo van zichzelf liet horen, was Sterre Toemen op altsaxofoon. Sterre deed dit fantastisch en bezorgde het publiek én de professionele jury zo een bijzonder aangename verrassing bij het begin van deze wedstrijddag! Ze werd hiervoor dan ook heel terecht beloond met een geweldig resultaat van 92% en werd zo – tot haar eigen verbazing – Kampioen in derde afdeling! Deze titel betekent meteen ook een ticket voor de Finalewedstrijd op 24 en 25 april! Van een schitterende start van de dag gesproken!
Tegelijkertijd waren in een andere zaal van de Muziekacademie ook de Slagwerkers aan hun wedstrijd begonnen. De zevenjarige Julian Jacobs verdedigde hier de kleuren van SNK Weelde met verve! Hij bracht een knappe drumsolo naar voren en kreeg hiervoor een welverdiende 85%, wat hem de erg mooie 3de plaats opleverde!

Solisten 2e afdeling

In tweede afdeling kwamen opnieuw twee SNK’ers in actie. Bij de Houtblazers werden het publiek en de jury getrakteerd op een prachtige solo van Ruth Nwaokeibuogor. Met haar fantastische score van 91% en de bijhorende 3de plaats mag Ruth met gepaste trots terugkijken op haar prestatie!
Wouter Aerts demonstreerde in tweede afdeling zijn muzikale kunnen op drumstel. De jury beloonde zijn prestatie met een mooie 82%! Proficiat, Wouter!

Elena Daams deed het voortreffelijk in eerste afdeling. Met haar drumsolo wist ze de jury te overtuigen van haar kunnen en mocht zo een knappe score van 83% in ontvangst nemen. Ook Elena eindigde zo op de 3de plaats in haar afdeling! Goed gedaan, Elena!

Solisten 1e afdeling

In de afdeling Uitmuntendheid zagen we Kobe Fleerackers in de gekende blauwe polo op de voorgrond treden. Kobe bracht een uitdagend solowerk en mocht een geweldige score van 86% mee naar Weelde nemen!

Naast deze fantastische solo-optredens kwam ook het SNK-slagwerkensemble nog in actie! Het ensemble kreeg de toepasselijke naam “SNK Power” met zich mee en dat was er aan te horen! Elena, Wouter, Julian en Floris (broer van Wouter) speelden de pannen van het dak! Met een mooie 74% kon iedereen tevreden terugkijken op een fijne dag met prachtige prestaties én heel veel muzikaal plezier!

En nu naar de Provinciale wedstrijden in Geel

En het muzikale plezier is zeker nog niet ten einde! Op zondag 16 februari zullen ook de Koperblazers immers het beste van zichzelf geven tijdens hun Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles, en dit in de Muziekacademie van Geel. We heten u van harte welkom om mee te komen supporteren voor onze solisten!

Fanfare SNK Weelde is natuurlijk erg trots op de prestaties van haar saxofoonspelers en slagwerkers tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Ze hebben allemaal hard gewerkt en hebben hun knappe resultaten dan ook zeker verdiend! Ook richten wij graag een woordje van dank aan Gert Verrydt en Els Potters voor hun deskundige begeleiding, en aan Laura Frijters voor haar goede ondersteuning ter plekke. Proficiat aan allen!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren