P1060505

Zondagnamiddag vier uur op de kermis van Weelde.

Tijd om te gaan luisteren naar het JSNK kermisconcert , de rest kan even wachten…..

Koken kost geld ..... muziek maken ook !!

Muziekpartituren, instrumenten en vele andere zaken kosten handenvol geld. Geld dat SNK Weelde bij elkaar probeert te sprokkelen op vele verschillende activiteiten om ook hun jonge leden datgene te bieden dat ze willen bereiken, een muzikale vorming. Met subsidies alleen kom je er niet.... bijlange niet !!

Daarom organiseren ze dan ook elk jaar het kermisconcert in Weelde waarop ze "en passant "aan heel de gemeente willen tonen hoeveel vooruitgang ze hebben bereikt met hun jongste leden van de fanfare. 

De kermis zou de kermis echter niet zijn in Vlaanderen als daar niet de jaarlijkse kermisgang was van de fanfare. Sinds jaar en dag wandelt de fanfare door het centrum van het dorp om aan te kondigen dat het kermis is. Citaat uit de traditionele volkse feestcultuur: “Waar eene fanfare bestaat, zijn er parochiën waar dit niet is, gaan de muzikanten bij de bestuurleden en de bijzonderste ingezetenen der parochie eene serenade geven, natuurlijk om eens duchtig te kunnen smeeren en teeren. Een vatje bier is doorgaans voor hen bij den herbergier besteld.”  

Yvonne Peeters straalde weer van trots om haar jongste muzikanten te mogen voorstellen die op deze zondagmiddag voor de leeuwen werden gegooid. Als eerste nummer kwam Three Days al goed binnen bij de aanwezige toeschouwers die echter redelijk luidruchtig waren, voor de muzikanten niet echt leuk natuurlijk….

Bij Beginner’s Luck, het tweede stuk dat we ook aan u tonen in onderstaande video werd het gelukkig wat rustiger in de zaal zodat iedereen wat meer respect op kon brengen voor de muzikanten die toch het beste van zichzelf wilden laten zien.

Daarna volgen de stukken, het ene al wat moeilijker dan het andere, elkaar in snel tempo op met tussendoor ook een stukje “kliko” slagwerk wat zorgde voor enige hilariteit. 

rythmsectie JSNK 

Het uurtje was alweer snel voorbij maar de aanwezigen hebben allen weer genoten van de jeugdige muzikanten die ondersteund werden door de nodige ervaring van de oude rotten in het vak.

We kijken alweer uit naar het volgende optreden en houden u hiervan zeker op de hoogte.

Fotoreportage JSNK Kermisconcert van Nelke Van Driel ©

Nelke Van Driel was onze fotograaf van dienst die bovenstande foto's maakte, waarvoor dank.

1 filmcameraVideoreportage JSNK Kermisconcert 2019 © RAWEPO

Film is op dit ogenblik nog aan het laden, als u nu nog niks ziet, kom dan later eens terug of bekijk eerst even de foto's van Nelke :-). 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren