20190629 Farmfestival 2019 2 0184

Zaterdag liep het erf van de familie Segers maar langzaam vol, even werd eraan gedacht dat het weleens wat minder zou kunnen zijn dit jaar.

Omstreeks half twee, wanneer Jean et les Flamands hun laatste noten hadden uitgeblazen was iedereen het er echter over eens…. Dit was het beste farmfestival dat we al gehad hadden.

Het begon zoals gezegd “stillekes”…..
met weinig volk en een loodzware zon op het grijze beton.

Na een half uurke, zowat een uur of half negen was de zon echter achter de daken weg geslopen en werd het weliswaar warm maar toch draagbaar. Als we mogen kiezen tussen de vorige natte edities die we gehad hebben en deze zal het toch met voorsprong 2019 worden. Lekker zwoel mag best eens een keertje meer… En de mensen kwamen afgezakt naar De Meir, hoe langer hoe meer.

De Zingende Zaag

De Zingende Zaag was als vanouds de letterlijke top of the bill en mocht alweer de spits afbijten. Elk jaar weer worden ze een beetje beter. Waar het bij hun eerste optreden op het 1e Farmfestival nog wat lamentabel, was mogen we nu  stellen dat ook zij alweer een stap vooruit hebben gezet met een wisselende bezetting. Luk en zijn “gang” hadden ook Ravels’ spitting image van Joe Cocker gevraagd of hij een nummer wou zingen en daar ging Patrick natuurlijk graag op in. Het werd er dit keer geen van Cocker maar van George Harrison.

Time Bandits

Alides Hidding, the man who is specialized in het schrijven van muziek, maar ook zelf nog steeds kan knallen als nooit tevoren bracht weer zijn twee sexy backing vocals mee naast zijn vertrouwde muzikanten die we al meerdere keren aan het werk zagen. Toch weet the man with the golden voice nog steeds een menigte te beroeren met zijn eigens songs, maar ook door de eigenwijze, maar immer bekorende versies van de covers die ze brengen. The Time Bandits blijven hun publiek elke keer weer verassen, ook vandaag exact vijfendertig jaar later dan hun  eerste plaats op de hitparades in Nieuw Zeeland met één van hun hits ” I’m only shooting love”.

Jean & les Flamands.

Nederlandstalig repertoire hadden we nog niet gehad op het Farmferstival. Benieuwd naar wat dat zou teweeg brengen op het erf van boer Segers….

Vanaf de eerste noot zat het echter al snor. Deze mannen hebben zo’n uitgekookte playlist dat op den duur iedereen uit volle borst staat mee te brullen. Hun enthousiasme werkt ook niet alleen aanstekelijk, gelukkig maar dat de nadarhekken hoog genoeg waren anders hadden de grootste fans allemaal mee op het podium geklommen om ook een stukje te komen meezingen. 

De ene na de andere meezinger rolde uit de loudspeakers en het intussen volledig gevulde festivalplein kon er niet genoeg van krijgen.  “Wat zullen we drinken?” was allang geen vraag meer van Pierre en zijn Vlamingen, het was een schreeuw van honderden die in koor meezongen. 

Toen tegen half twee de DJ’s van Out-A-Sight Allstars, die trouwens met echt vinyl draaiden de boel mochten overnemen was iedereen te hees om nog pap te kunnen zeggen en werd het snel rustig in de Meir….

rawepo80 FOTOREPORTAGE 5E FARMFESTIVAL |  © RAWEPO

 Voor diegenen die de fotoreportage hebben gemist, hier nogmaals een linkje naar onze foto's die we namen...

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren