IMG 8590 002“Live bij Café Van Dun” begint meer en meer naam te krijgen. Ook voor de minder bekende Jo Laureys en zijn support Hendrik liep het café van den “Eil” aardig vol afgelopen zaterdag. De aanwezige muziekliefhebbers hadden weeral gelijk…

IMG 8574 001In navolging van bekendheden als Guido Belcanto, Guy Swinnen, Hasjke, Jan Hautekiet en Bart Buls zetten Lief en Eric in samenspraak met den Hugo enige tijd geleden Jo Laureys en Hendrik op het affiche. Er waren wat twijfels omtrent de interesse van jan publiek, maar die leken onterecht. Enkele via sociale media verspreidde fragmenten waren voldoende overtuigend.

En dus liep Café Van Dun afgelopen zaterdag weer gezellig vol voor dit intieme unplugged dubbel concert.

HENDRIK support

IMG 8575 001

Rond 9 uur beet Hendrik de spits af, al was er even vertwijfeling toen hij zichzelf aankondigde als Martijn. Maar dat had alles te maken met zijn naam die in andere landen moeilijker klinkt, was de uitleg van de vlot sprekende Nederlander die ook doorheen zijn optreden vaak grappig uit de hoek kwam met zijn ludieke bindteksten.

De inmiddels 39-jarige Martijn, die op zijn 35ste besloot te stoppen met werken om met zijn muziek te gaan toeren (oa als straatmuzikant) over de hele wereld, wist al vanaf de eerste noot te imponeren. Heel ingetogen en met een bijzonder fraai timbre in zijn stem bracht hij enkele eigen nummers afgewisseld met wat covers.

De songs van zijn eerste album Shadow of a Man die hij schreef tijdens zijn verblijf in Australië en Nieuw-Zeeland klonken erg volwassen en ook covers als I’m on Fire (Bruce Springsteen) en Let Her Go (Passanger) kwamen uitstekend tot hun recht in Martijn’s versie. Zijn set sloot hij af met een ingetogen nummer dat hij schreef voor zijn zieke vader, volgens mij het hoogtepunt van zijn passage.

 

IMG 8582 001JO LAUREYS

 

Na een korte pauze was het de beurt aan Jo Laureys, een jonge Belgische muzikant in hart en nieren die als jongeling in verschillende bands speelde en ook diverse genres aftastte alvorens als singer/songwriter een nieuwe weg in te slagen. Enige bekendheid kreeg hij bij zijn deelname aan The Voice in 2017.

Laureys koos niet de gemakkelijkste weg, ging de straat op met zijn gitaar en toerde door de straten van Europa. Dat leverde hem naast zijn welgevulde fooienhoed ook enkele tournees op in Scandinavië, Duitsland, Spanje en tevens binnen de Benelux.

Zo kwam Jo dus ook bij Café Van Dun terecht waar ook hij overtuigde met doorleefde stem. Tijdens deel 1 van zijn optreden IMG 8583bracht hij vooral eigen werk van zijn eerste solo-EP Running Low. Vooral met Oh Darkness, zijn tweede vertolking van de avond, greep hij me echt bij de strot…. Klasse !

Ook na de korte break liet het publiek haar waardering blijken voor de performance van Jo Laureys. Zeker bij de covers, vaak bijzonder intiem en naar eigen hand gezet, kreeg hij ’t café stil, maar ook de handen op elkaar. Zo passeerden Heaven (Bryan Adams), Seks on Fire (Kings of Leon), Valerie ( Amy Winehouse), Human (Rag’n’Bone Man), Ain’t no Sunshine (Bill Withers) en Hallelujah de revue. Vooral die laatste, origineel van Leonard Cohan maar gecoverd door Bob Dylan, Jeff Buckley, John Cale, Bon Jovi en vele anderen, bracht Jo op erg subtiele wijze. Nog een hoogtepunt van bijzonder geslaagd intiem concert.

 

Als bis kwam Hendrik (zeg maar Martijn, da’s lekker makkelijk) nog even terug op de bühne. “Van een Hollander kom je immers nooit gemakkelijk af”, waren zijn eigen bewoordingen. Hij nam ons nog even mee op een muzikale reis met nummers als Wonderwall, 7 Nations Army, Country Roads en Sweet Dreams. Een leuke afsluiter.IMG 8579 001

Achteraf bleek er veel respect te zijn voor het duo, kerels die een job of vast inkomen opzij zetten om met muziek te gaan experimenteren en er voor kiezen om met beperkte middelen en gewapend met een gitaar heel de wereld af te reizen in de hoop hiermee wat erkenning te krijgen, soms op de hoek van een straat, soms ook in een zaaltje, een kerk of een café. Tof deze gasten ontmoet te hebben !

Namens de organisatie aan iedereen bedankt, jullie waren top ! Stil als het moest en enthousiast wanneer het kon.

 

NIEUWE TOPPER OP KOMST

 

Volgende te noteren datum is 12 oktober. De Zuid Afrikaanse rockster DILANA komt dan naar Café Van Dun om iedereen van haar/zijn sokken te blazen. Klein van gestalte, maar groot van persoonlijkheid en een dijk van een stem. Ik zou zeggen, kijk zeker al eens op YouTube.

FOTOREEKS : Live bij Café Van Dun - Jo Laureys & Hendrik

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren