gert verrydt

Enkele weken terug vroegen we op vraag van de muzikanten van Rich Danny and the Wealth om mee op zoek te gaan naar een nieuwe saxofonist.

Ramon van Gennip meldde ons gisteren dat ze erin geslaagd zijn een vervanger te vinden voor Hanne…. in de persoon van Gert Verrydt. Daar zijn ze héééééél erg blij mee want Gert is nu niet bepaald de eerste de beste.

Saxofonist vanaf zijn vijfde.

Gert Verrydt groeide op in een zeer muzikaal gezin waardoor hij reeds op vijfjarige leeftijd de saxofoon leerde kennen. Hij kreeg zijn eerste saxofoonlessen van Christine den Ouden, docent aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout (B). Op tienjarige leeftijd begon Gert ook slagwerklessen te volgen aan dezelfde academie bij Dirk Dergent maar enkele jaren later koos hij dan toch voor de saxofoon.

Conservatorium Tilburg

gert verrijdtNadat hij de muziekschool had beëindigd, ging Gert naar het conservatorium van Tilburg om te studeren bij Jean Pennings, Martijne Jansen-van Dijk en Ties Mellema. Gedurende zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Claude Delangle, Jean-Marie Londeix, Jean-Denis Michat, Vincent David, Arno Bornkamp en Jean-Yves Fourmeau. Ook wist Gert al verschillende prijzen in de wacht te slepen bij diverse concoursen.

Zo werd hij laureaat bij Axion Classics en kreeg hij een extra vermelding de beste vertolking van het verplichte werk (TriMoods - M. De Jonghe). Behaalde hij een eerste prijs op de Nederlandse Kampioenswedstrijd voor Blazers (solisten en kleine ensembles) en wist hij zich tot laureaat te kronen op het 7de Nationale Concours voor Jonge Saxofonisten in Dinant waar hij opnieuw de prijs ontving voor de beste vertolking van het verplichte werk (Dance of Uzume - P. Swerts). Op dit moment is Gert bezig met een opleiding hafa-directie aan het conservatorium van Tilburg bij Hardy Mertens.

Ervaring zat…

Gert speelde gedurende zijn jeugd als vast lid bij verschillende orkesten zoals de ' Koninklijke Fanfare Wampegalm' uit Arendonk, het 'Euregio Jeugd Orkest' en 'Sophia's Vereeniging Loon op Zand' en als remplaçant in diverse orkesten in België en Nederland.

Momenteel kunt u hem als saxofonist vinden bij het 'Sirius Saxophone Quartet', 'Trio Ligno' (fluit, klarinet en saxofoon), 'Duo Antares' (gitaar en saxofoon) en ESE.BE (saxofoonensemble) o.l.v. Cezariusz Gadzina. Daarnaast is hij ook dirigent van Koninklijke Fanfare De Kunstminnaars uit Kasterlee (B).

Pim de bassist is een afgestudeerd conservatorium muzikant, Noor de tromboniste heeft de muziekschool gedaan en met Gert heeft Rich Danny and the Wealth nu meer geschoolde muzikanten dan ooit. De band is blij met de nieuwe aanwinst en de hulp van jullie!

 © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren