IMG 3586

Finalisten ‘Young Belgian Talent’ zijn bekend en concerteren op 15 december in Flagey

YBT is een driejaarlijkse wedstrijd voor uitzonderlijk getalenteerde en Belgische klassiek geschoolde muzikanten tussen 16 en 21 jaar en die plaatsvindt op zaterdag 15 december 2018 in de legendarische Studio 4 van Flagey te Brussel. Young Belgian Talent geldt in ons land als de belangrijkste competitie voor jonge musici die een internationale solocarrière nastreven.

Sarah Bayens c YBTKandidaten voor de finale.

Sarah Bayens, dochter van Dr Bayens uit Poppel is alvast bij de finalisten. Saartje is 18 en speelt viool,  ze studeert onder Shirly Laub aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

De andere kandidaten komen ondermeer uit Wallonië, West Vlaanderen en Vlaams Brabant.  

De inzet is groot. Voor een publiek van 800 luisteraars krijgen de vijf jonge finalisten elk zowat 15 minuten de kans om te schitteren in een begeleide solo. Maar ze maken ook voor het eerst kennis met de wedstrijdsfeer en de stress die gepaard gaat met dergelijke deelname. Een professionele jury beoordeelt hen voor 70%, het 800-koppige publiek voor 30%.

In Ravels kennen we Saartje van haar optredens voor de benefieten voor India, maar ook bij Chant ‘Ami en bij het jubileum van Cantorije Poppeliënsis konden we haar al aan het werk zien. Ze zou in ieder geval niet misstaan als laureaat op deze wedstrijd en we wensen haar veel succes toe.

2017 11 26 jub concert cantorije poppeliensis en razanko 092

ybtDoel van YBT: Lacune in muziekopleiding dichten. 

De talentenwedstrijd Young Belgian Talent (YBT) wil alvast een lacune in de huidige muziekopleiding dichten. Maar tegelijk wil de wedstrijd jonge, Belgische muzikanten uit modale gezinnen kansen geven waardoor ze kunnen uitgroeien tot topmuzikanten op het niveau van de Koningin Elisabethwedstrijd. Talenten die zich, zonder externe hulp of financiële middelen, misschien nooit sterk genoeg zouden voelen om zich te ontwikkelen. YBT is dan ook een springplank om hun internationale ambities waar te maken.

Prijs van € 1.000 is niet het belangrijkste.

De winnaar krijgt alvast een geldprijs van 1.000 euro, maar nog belangrijker is een eigen CD opname, financiële tussenkomsten in uitgaven, gewaarborgde concertinkomsten en een coaching traject tot ze 25 jaar zijn. Die coaching gebeurt trouwens ook telkens voor de andere 4 finalisten en omvat o.a. persoonlijkheidsvorming (opbouwen van zelfvertrouwen, concentratie en podium présence ) ; juridisch, financieel en marketingadvies; communicatieve vaardigheden en omgaan met sociale media en pers.

Info: Young Belgian Talent, zaterdag 15 december 2018 om 20u in Studio 4, Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel.

https://www.youngbelgiantalent.be

Tickets: www.flagey.be

RAW 0175 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren