Guy Swinnen kop

Afgelopen zaterdagavond kreeg een beperkt publiek in café Van Dun in Ravels-Eel een fantastisch muzikale avond gepresenteerd. Het publiek kon duidelijk geen genoeg krijgen van de prachtige werken van Guy Swinnen en Jan “Hasjke” Haesevoets.

Guy SwinnenHet werd een hoogstaande muzikale avond die er in feite alleen maar kon komen dankzij vriendschappelijke contacten.

 

Guy Swinnen zal voor eens en altijd aan The Scabs gelinkt worden, meer nog… Guy Swinnen is The Scabs. Zijn typische stemgeluid en zijn subtiele spel op gitaar en mondharmonica zijn uniek. Gekoppeld aan zijn tonnen ervaring weet hij een publiek als geen ander te bespelen.

Jan "Hasjke" HaesevoetsPlaats daarbij een topmuzikant als Jan Haesevoets en je weet vooraf al dat het bingo is. Jan, bij ons beter gekend als Hasjke vanwege zijn jaarlijkse optredens in de tent bij Weelde Kermis en als gitarist van The Fools, beheerst zijn gitaar als geen ander. Zijn niet te verbergen liefde voor muziek en de gitaar weerspiegelen zich in zijn enorme gedrevenheid op de bühne.

 

De kaarten in aanloop van dit unplugged concert in het oudste café van Ravels-Eel waren dan ook in “no time” uitverkocht.

Swinnen Hasjke unplugged 3Beiden gehesen in skinny jeans, T-shirts om de lenden en met lange haren, de kop wat grijzer dan de andere, wisten ze de aanwezigen meteen in te palmen. De meeste stoelen werden meteen weggehaald omdat stilzitten geen optie was. Tijdens hun twee sets passeerde een uitgelezen mengeling van zowel Scabs-nummers als overheerlijke covers van andere grootheden.

De fans genoten zichtbaar van Swinnen’s klassiekers als Can’t Get Nothing Done, Stay, Time, Robbin’ The Liquor Store en het ingetogen Barkeep, maar ook van meesterwerken van Neil Young (Heart of Gold), CCR (Bad Moon Rising), Neil Diamond (Solitary Man) en The Traveling Wilburys (Handle With Care).Swinnen Hasjke unplugged 4

 

Het publiek, overwegend 40 & 50 plussers, werd schitterend verwend. Tussen de nummers door vertelde de immer bescheiden en sympathieke zanger bijzondere anekdotes uit de goeie ouwe tijd.Swinnen Hasjke unplugged 5 En toen hij “Hard Times” aankondigde werd het muisstil in Café Van Dun… Het was misschien wel het hoogtepunt van een avond die op zich al een hoogtepunt was.

 

Swinnen en zijn uitstekende kompaan Jan Haesevoets, die hun bewondering voor het interieur van ’ t café (met het fraaie plafond ?) niet onder stoelen of banken schoven, hadden bij ons weten 6 bisnummers nodig om de aanwezigen te sussen, dat zegt genoeg. Voor hen was het intieme concert duidelijk pure nostalgie naar de wilde jonge jaren van weleer.

FOTOALBUM : Swinnen & Hasjke Unplugged bij Cafe Van Dun

Om u nog eens aan te verlekkeren : Hard Times - unplugged

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren