2017 11 11 reunieconcert Ravels Eel RL 46

Niet minder dan 55 muzikanten vulden voorbije zaterdagavond het podium van een volgelopen De Wouwer voor een groots Reünieconcert.

In het 73 jarige bestaan van Fanfare Jeugd en Vreugd passeerden al heel wat mensen de revue: sommigen voor een korte, andere dan weer voor een langere tijd.

 

Uitzonderlijke reünie.

2017 11 11 reunieconcert Ravels Eel RL 3Een half jaar geleden nodigde de fanfare haar ex-leden uit voor een uitzonderlijke reünie, met als belangrijkste doel: weer samen muziek maken!

Meer dan 20 mensen gingen op de uitnodiging in en haalden hun trombone, sax of bugel van onder het stof. Een aantal maanden van stevig repeteren gingen aan het concert vooraf.

Voornamelijk om terug op mekaar ingespeeld te geraken, maar niet in het minst om na al die jaren weer bij te babbelen bij een lekker pintje.

2017 11 11 reunieconcert Ravels Eel RL 5

Repertoire met een nostalgisch kantje.

2017 11 11 reunieconcert Ravels Eel RL 73Ook het repertoire was er één met een nostalgisch kantje: uit het ontelbaar aantal stukken dat er in Ravels-Eel ooit gespeeld is, kregen er zes de eer om nog’s opnieuw ingestudeerd en opgevoerd te worden.

Ze werden aangevuld met een paar prachtige muziekwerken die niet allemaal onbekend in de oren klonken. Zo werd er terug in de tijd gegaan met fantastische muziek uit de musical West Side Story, van de hand van Leonard Bernstein, en kon je je op de uitgestrekte vlakten van de Zuidpool wanen met ‘Antarctica’.

Wat later vulde de zaal zich met ‘Joy of Music’ en het mooie ‘Utopia’, om nadien een kolkende zee te worden op de fantastische soundtrack uit ‘Pirates of the Carribean’.

 

Lijflied Jeugd & Vreugd.

2017 11 11 reunieconcert Ravels Eel RL 74Het lijflied van de fanfare, de ‘Eelse Mars’, kreeg een prominente plaats, en in een toffe medley speelde men de grootste hits van Robbie Williams. Gerry Halliwells ‘It’s Raining Men’ was de wervelende afsluiter van een prachtige muzikale avond.

Dirigent Koen Peeters slaagde er op een paar maanden tijd in om de puntjes op de ‘i’ van dit mooie concert te zetten. Naast een mooie muzikale prestatie was het ook, en niet in het minst, een hoogtepunt in het weerzien met vele oude bekenden, waarvan er intussen vast een aantal hun vingers weer voelen kriebelen om terug aan het musiceren te gaan!

 

Fotoreportage Reünieconcert  Jeugd & Vreugd © RAWEPO  |  Roger Lemmens

Roger Lemmens nam voor Rawepo de honneurs waar, waarvoor dank.

Klik hierboven of op de afbeelding voor de reportage.

2017 11 11 reunieconcert Ravels Eel RL 21

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren