Vierhonderd fans hadden een kaartje kunnen bemachtigen voor het Derde Farmfestival van de Zingende Zaag.

Een snelle telling bevestigde dit aantal, ondanks het feit dat de zon het liet afweten na wekenlange warme, zwoele avonden.

 

RAW Farmfestival 2017 110

Derde Farmfestival opgedragen aan hun vriend Ronny Willems en zoon Johan.

De avond begon een beetje in mineur, Luk Van Gils stond even stil bij het ongeval van Ronny Willems, één van hun collega “Zingende Zaag” muzikanten, die vrijdag betrokken was in een zwaar ongeval.

“We hopen stellig dat jij en je zoon Johan er volgend jaar terug bij kunnen zijn, we rekenen er zelfs op en wensen jullie het beste voor de komende tijd. Het zal zwaar zijn, maar jullie kunnen terugkomen van deze zware slag!”

 

RAW Farmfestival 2017 083

De Zingende Zaag Band.

Met enkele evergreens die het net gearriveerde publiek wel kon smaken startte de lokale band de avond. Ze plaatsen zichzelf telkens als de openingsact en moeten de mensen nog een beetje opwarmen. De mensen moeten de weg naar de bonnetjes en de toog nog vinden, dat loopt dus nog een beetje stroef in het begin. Zodra er een beetje meer drank is gevloeid begint alles als vanzelf vlotter te verlopen.

 

RAW Farmfestival 2017 074

De gebroeders Van Gils (3 stuks met Luk, Danny en Roger) , Alides Hidding (Leadsinger van the Time Bandits), Iosip Poursanidis ( Grieks bouzouki virtuoos) , met gastoptredens van de directeur van de Zingende Zaag, Eric Segers laten zich echter niet van hun stuk brengen en brengen de temperatuur graadje voor graadje een beetje hoger op het erf. Ook Toon Van Balsvoort, gepatenteerd medelid van de Zingende Zaag die wegens ziekte de laatste tijd verstek moest laten gaan kan ook nog even mee de stage op om nog eens te proeven van de groupies backstage en rondom het podium.

 

RAW Farmfestival 2017 101

Nummers als “Riders in the Rain” – “House of the rising sun” en country muziek van Willy Nelson laten niemand onbetuigd en wanneer “Drunken Sailor”, één van hun  favoriete nummers weerklinkt is iedereen klaar voor een aangename muzikale avond met veel weerzien van bekenden uit de jeugdjaren.

 

 

RAW Farmfestival 2017 247

Gregor Terror and the Calypso Gigolo’s.

Als tweede stond er een Calypso band op de affiche. Dit sextet kan zich helemaal verliezen in hun Caraïbische invloeden. Veel calypso en mamba muziek op hun playlist en hier en daar begonnen de liefhebbers van het genre zich al te roeren met een stukje salsa. De heupen kwamen al wat losser en de miezerige regenbuitjes waren plots wat verder weg. 

De tot de verbeelding sprekende, immense contrabas liet tot achteraan op het erf de trommelvliezen trillen  op de levendige tonen van de warmbloedige Zuid Amerikaanse muziek.

 

RAW Farmfestival 2017 298

The Buckshots.

Deze groep muzikanten uit Gierle tapten uit een volledig ander vaatje met vooral muziek uit de fifties en sixties. Ook rhythm & blues ontbreken niet op hun playlist.

Zangeres Els Oostvogels geeft met haar schelle stem een beetje extra pit  aan de nummers die the Buckshots brengen op een avond als gisteren. Ook de gitaarsolo’s kwamen echt wel binnen bij het publiek dat stilaan op volle toeren kwam, vooral vooraan bij het podium waar de echte fans zich hadden opgesteld.

 

RAW Farmfestival 2017 377

De 8 T’s.

Als laatste stonden the 8 T’s geafficheerd met een muziekkeuze die zich niet in één kastje laat vangen.  Het ging van de Simple Minds met  “Don’t you” , een van hun meest succesvolle covers tot Womack & Womack, Axelle Red en Cock Robin. Alles wordt gebracht met veel overgave, afwisselend of samen gezongen in verschillende bezettingen.

Als klapper op de vuurpijl kwam Alides Hidding nog even samen met hen één van zijn eigen megahits opvoeren. Het hoge, rauwe stemgeluid en het acteertalent van Alides blijft voor de meeste toeschouwers toch één van de hoofdredenen waarvoor ze nu al voor de derde keer naar het Farmfestival waren afgezakt.

 “Specialised” was dan ook de enige waardige afsluiter die we konden bedenken voor alweer dit derde Farmfestival.

 

1rawepo camera    Fotoreportage © RAWEPO  | Joris C  |  @ndré J

Meer dan 300 foto’s kan u in bovenstaande fotoreportage bekijken van de spelende bands, maar ook van het publiek dat de aandacht trok van onze lenzen…. Klik gewoon op de link of onderstaande afbeelding om deze te bekijken, met dank aan onze fotografen

 

RAW Farmfestival 2017 188   

 

filmpje kijken   Filmreportage 3e farmfestival

Er is nog wel enkele dagen werk aan de montage van de filmreportage. Hou vooral Rawepo in de gaten, dan zal u ongetwijfeld één dezer dagen de “movie” van het 3e Farmfestival zien passeren.

Een voorproefje kan u alvast zien bovenaan dit artikel....

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren