RAW 1139

Vrijdag en zaterdagavond, het eerste weekend van november….. Z@Z@ weekend.
Twee avonden genoot Ravels alweer van het tweejaarlijkse muziekevenement van SNK Weelde.
 

Verschillende thema’s.

Op zo’n ZAZA avondje worden verschillende thema’s aangesneden, SNK wil graag tonen dat ze van vele markten thuis zijn, iedereen vindt er wel zijn gading in de muziekstijlen op de ruim drie en een half uur durende muziekwaterval.
 
RAW 0834 001

Filmmuziek met 007

Vanaf de eerste tonen was de trend gezet wanneer de voor Ravelse mensen tegenwoordig gemakkelijk herkenbare geluid van helikopter rotoren op de achtergrond ging aanzwellen.
Huiszangeressen van de Z@Z@ , Heidi en Laura brachten enkele Bond nummers, begeleid met het imponerende bombastische geweld van de SNK muzikanten onder de bekwame leiding van Yvonne Peters.
Na de Bond girls kwamen Marvin Gay en de Sexy ladies aan bod met wat soulwerk van Aline, Els en Laura. Ondertussen werd duidelijk dat het blauwe LED licht problemen veroorzaakte voor het camerawerk van de mensen van Rawepo. Dan maar proberen wat foto’s te schieten zonder flits…. want de rook zorgde voor een grijs mistgordijn bij het flashen.
 Zo wervelde de muziek verder met afwisselend ook al eens wat Nederlandstalig werk ertussendoor, zeker gesmaakt door het publiek dat graag al eens wil meezingen.
Samen met de zangeressen en hun backing vocals, de muzikanten van SNK en jong SNK stonden ook nog eens de dansers van ArtCore (Cynthia, Evelien en Melissa)  het publiek op te zwepen met hun originele dansacts. Ze zorgden voor een extra professioneel sfeertje, details waar ze bij de Z@Z@ graag aandacht aan besteden om het publiek te tonen dat ook in Weelde en Ravels professioneel naar zo’n evenement wordt toegewerkt.
 
RAW 0850

Special Act: Illusionist  Stephan Siro

Stephan, uit Arendonk nota bene was de Special Act van deze editie.
Hoe hij erin slaagt om zijn assistente Samantha in twee stukken te zagen en het meisje daarna weer netjes aan elkaar te plakken, legde hij uiteraard aan niemand uit. Deontologisch kan dat niet. 
Net zoals bij de orde van geneesheren hebben ook goochelaars en illusionisten een strikte interne code van rechten en plichten. 
‘Een ervan is dat we onze trucs aan niemand verklappen. Ik kan je alleen zeggen dat de truc met de kist en de zaag niet super moeilijk is. Iedereen zou het echter kunnen. Het heeft te maken met timing en perfectie.'
Jammer genoeg ging een deel van de act verloren in het rumoer omdat niet iedereen een goed beeld had van de act, en zich dan maar afkeerde van de actie op het podium.
 
RAW 0868 001

Gloria Estefan en Clouseau.

In de jaren negentig  was Gloria Estefan zowat de eerste Latina zangeres die de wereld kon veroveren met songs als” Conga”, “Dr Beat” en “1 2 3”….. Alina pakte de draad op na de special act en liet ons op de tonen van deze Estefan pareltjes wegdromen naar Latin America.
Natuurlijk mogen Vlaanderens mooiste niet ontbreken, nummers die iedereen wel eens heeft meegebruld of geneuried in de wagen. We spreken dan over de kaskrakers van Clouseau. Roland begon met “Sventibold” en zanger Bert eindigde met “Ik denk aan jou”…… Niet alle Clouseau nummers zijn danskrakers, een nummer als “Fiets” is voor velen de absolute top van het Clouseau repertoire.
Wanneer alle zangers op het podium “Anne” inzetten kan het dak van de Wouwer er een eerste keer af.
 
RAW 0958 001

Solo Yvonne Peters

Na de pauze komt dirigente met haar bugel het podium op en zet als soliste in de spotlights het nummer “Sorry” in. Een luid applaus weerklinkt onder het publiek als blijk van waardering voor de drijvende kracht achter het muzikale gedeelte van SNK Weelde.
 
RAW 0933
Nadat de Zuipmeter nog even werd geraadpleegd was het even tijd voor wat serieus werk van violiste Saartje Bayens die met het meeslepende stuk “Czardas” van Vittorio Monti, begeleid door SNK, de vele aanwezigen grote ogen liet trekken. Haar bisnummer op het voorste podium was absoluut één van de hoogtepunten van de avond.
 
RAW 0967 001

Tomorrowland in de Wouwer.

Van een heel andere orde was de TML Medley die daarna door de zaal raasde. Het DJ geweld van Dimitri Vegas & Like Mike  en consoorten dreunde door de boxen tot het de echo’s in onze oren klonken.  Alina, Laura, Heidi en Els voelden zich, gesteund door de backing vocals, goed in hun sas bij al dit dreunend geweld.
 
RAW 1009 001

Rock is in the house.

 Bastille maakte enkele jaren geleden furore met het nummer “Pompei” en ook dat nummer mocht niet ontbreken op het repertoire van Laura. Het meeslepende karakter van dit stukje muziek zorgt telkens voor veel sfeer zodat de slagwerkact van de vier SNK’ers zelf een schot voor open doel kreeg toen ze vooraan op het podium hun act kwamen brengen, een geweldige sfeertje dat niet meer stuk kon.
 
RAW 0924

Schlager medley.

Het werd stilaan tijd om te gaan afsluiten, dus de echter sfeermakers werden van stal gehaald om nog wat extra ambiance in de zaal te pompen. Roland, Heidi en Bert begonnen aan een medley van Nederlands sfeermakertje bij uitstek… Jan Smit, en wanneer de eerste noten van ons aller Vlaamse lieveling Christophe weerklonk was de avond compleet. Iedereen had ondertussen wel zeven hoofdzonden begaan vanaf het prille begin van dit muziekevenement en ze zongen dus met volle borst mee met alle Z@Z@ zangers en zangeressen die een laatste maal in actie kwamen.
 
RAW 1091 001

FIESTA

Dat er een kleine fiesta zou uitbreken was te denken, de blazers van SNK zorgden wel voor een goede start van de after party met hun interpretatie van hun “Fiesta”.
 

Filmopnames

Rawepo maakte van de hele avond filmopnames die nog volop worden bewerkt tot een mooi document van deze Z@Z@ 2016 avond. Voor de foto’s van de 2 dagen kan u hieronder al terecht.
 

1rawepo cameraFotoreportage NIght of the Z@Z@  2016 © RAWEPO

 
RAW 1125 
{halloween}

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren