IMG 2832 002

Chant’Ami leverde de laatste twee avonden weer enkele fantastische concerten af in de Ravelse cultuurtempel GC De Wouwer.
Na de vorige editie van “de liefde voor muziek”  die twee jaar geleden plaats vond stond deze keer een uitsluitend Nederlandstalig repertoire op het programma.
 

 

IMG 2760Meer dan 35 jaar oud.

Geboren uit ’t Koorke dat meer dan 35 jaar geleden werd gesticht is Chant’Ami een gevestigde waarde geworden in muzikaal Ravels.
Het gemengde koor telt een kleine 40 leden, voor het grootste deel vrouwen. Daarom blijft de vereniging altijd vragende partij om nieuw bloed aan te trekken. Iedereen is welkom tussen 16 en 58. Chant’Ami is een vierstemmig koor dat pretendeert ook wel eens  vijfstemmig te zingen. Sinds vorig jaar februari heeft Luc Sluyts het dirigeerstokje overgenomen van zijn voorganger, Luc kan bogen op een grote ervaring in het leiden van zangkoren en bespeelt zelf ook verschillende instrumenten.
 

Programma "Fantastig Toch" 2016

IMG 2749IMG 2772Als spits afbijter werd al onmiddellijk gekozen voor een bewerking van het nummer van Ilse De Lange dat in enkele jaren geleden tweede eindigde op het Euro Songfestival. Lisa del Bo bracht het in België uit onder de naam “Stilte na de storm”, samen met haar enige zoon Eli.
De toon was gezet voor een avondje genieten van eigen bodem want “Oh Dorothea”, het volgende nummer kennen we al van vorige edities met Chant’Ami, het blijft op het repertoire staan door het meeslepende in dit oorspronkelijke Laïs nummer. Het zelfde met “Twee meisjes”, een nummer dat er altijd staat en waarmee Raymond van het Groenewoud hoge toppen scheerde. We begrijpen goed waarom Filip Hendrikx op het programma blijft handhaven.
Er werden telkens drie nummers achter elkaar gebracht die vlotjes aan elkaar werden gepraat door Rik Verstappen zodat de mensen van de techniek de volgende set konden klaarzetten.
In de tweede set kwamen de solisten aan bod met enkele mijlpalen in het repertoire van de Nederlandse muziek, Boudewijn de Groot, Marco Borsato en Maaike Ouboter. “Avond” is onmiskenbaar een nummer dat ook in Vlaanderen bij vele muziekliefhebbers voor altijd een plaatsje heeft verworven in ons muzikale hart, maar ook “Dochters” van de nog immer populaire Borsato en Maaike Ouboter’s “Dat ik je mis” konden ons ook bekoren.
IMG 2767IMG 2784We kunnen hier niet alle nummers onder de loep nemen maar “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij verdient toch een speciale vermelding. Dit liedje draagt zoveel emotie in zich die perfect werd overgedragen naar de toeschouwers. En ook in het nummer van K3, “Alleen door jou” dat door Jolien als soliste werd vertolkt zinderde de hele zaal, maar ook de koorleden van emotie.
 

Celien Hermans, welkom in muzikaal Ravels.

Celientje, Hermans is ondertussen uitgegroeid tot Celien, met een eigen persoonlijkheid die toch wel een beetje een blauwdruk is van mama Margriet. Ze doorliep alle kleuterklassen en lagere schooljaren tot het middelbaar onderwijs. Na haar kennismaking met man Nico trok ze voor enkele jaren naar Mechelen maar haar roots bleven wenken en sinds enkele weken is ze terug gekeerd naar Ravels.
Als singer songwriter leerden we haar enkele jaren geleden kennen, een jonge vlotte meid met een stem als een klok. Vorig jaar kwam ze ook als eens optreden bij “Ravels zingt” en daar werden de zaadjes geplant voor een samenwerking met Chant’Ami. 
IMG 2792IMG 2823In het warme nest van Chant’Ami werd ze liefdevol ontvangen en ze voelt er zich blijkbaar meteen thuis. We denken dat er op dit optreden nog wel eens een vervolg zou kunnen komen. 
Het solistenkoor genoot er tenminste zichtbaar van om samen met Celien haar eigen nummers “Vergeef me” , “Open je Hart” en “Jou Alleen” te kunnen brengen. 
Lang moest de presentator niet aandringen voor een bisnummer, de staande ovatie sprak voor zich.
Natuurlijk kan een organisatie als deze avond enkel met de hulp van velen tot een goed einde worden gebracht. De helpende handen werden dan ook uitvoerig in de bloemetjes gezet of met applaus gehuldigd.   Meer dan 500 toeschouwers genoten alweer van een avondje muzikaal entertainment van de bovenste plank uit eigen streek.
 
Volgende optreden : 08 mei  aperitief BOOTCONCERT KANAAL RAVELS (er zijn nog kaarten beschikbaar)
 

fotograaf    fotoreportage concert (80 foto's) © RAWEPO

 

IMG 2820

 

  
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren