weeldezang front
Ze hebben er in Weelde wekenlang naar uitgekeken. Hun gemengd koor Weeldezang vierde zaterdag 21.11 haar 40 jarig bestaan.  
Het hoogtepunt  was wel duidelijk de misviering in de St. Michielskerk.
 

Bomvolle kerk voor "Deutsche Messe"

 
Voorzitter Johan Rottiers mocht een bomvolle kerk verwelkomen met vooral aandacht voor de aanwezige oud-Weeldezangers die,  op speciale uitnodiging, van heinde en ver waren komen opdagen.
 
weeldezang bovenzichtIedereen genoot intens van de uitvoering van de monumentale concert mis “Deutsche Messe” van Franz Schubert.  Het jubilerend koor kreeg hierbij de steun van twee bevriende koren: het Zevendonks kerkkoor, voorbereid door Martine Van Eynhoven die vele jaren actief lid was van de Weeldezangertjes en Weeldezang en het koor De Vedel uit Turnhout waar, zoals ook in Weelde, Els Grimonpré de leiding heeft. Bovendien haalden ook nog een tiental oud-Weeldezangers hun hart op door nog eens mee te zingen in dit grote koor.  Niet minder dan honderd mannen en vrouwen vulden volledig het hoogkoor van de St. Michiels kerk. Een indrukwekkende uitvoering werd het, nooit eerder vertoond in Weelde.. Dirigente Els Grimonpré hield het geheel strak in de hand zodat nergens ook maar één foutje te bespeuren was. Ook pastoor Bert Pluym die voorging in deze misviering deed, met zijn gepaste tussenkomsten, een duit in het zakje om het geheel een bijzonder sereen karakter te geven.
 

Bloemen voor de leiding

 
Op het einde van de viering werden én Els Grimonpré én Martine Van Eyndhoven bedacht met bloemen en kreeg ook de begeleidende organist een attentie. Hier werd ook het afscheid van de dirigente aangekondigd.  Jef Folens uit Arendonk wordt de nieuwe dirigent van Weeldezang.
 

Mis afgerond op Vlaamse wijze met receptie.

 
De viering in de kerk werd afgerond met een receptie. Met een glaasje in de hand  werden er hartverwarmende gesprekken gevoerd over vroeger en nu:  “wat is er mooier dan in zo’n feeststemming elkaar na zoveel jaren weer eens terug te zien  en herinnering op te halen”?  Alle superlatieven werden boven gehaald bij het bespreken van de prachtige uitvoering door dit honderd-koppig gelegenheidskoor waarbij de vreugde om het samen  zingen en de vriendschap onderling het cement zijn.
 
Later op de avond ging voor velen het feest verder in het parochiecentrum St Michiel waar, bij lekkere hapjes en een goed glas wijn, nog enkele uurtjes gezellig werden doorgebracht. Een prachtige nostalgische diavoorstelling samengesteld door Wilma Wilke-Van Doorn en heel veel oude foto’s en documenten zorgden hier voor uitbundige en amusante gesprekken.
 
Hartelijke gelukwensen aan Weeldezang en wij hopen nog dikwijls te mogen genieten van dergelijke initiatieven.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren