1-20140921 1263-001

 
Meer dan 200 mensen waren vanmiddag in de St Valentinuskerk om te komen luisteren naar het benfietconcert voor de Holy Spirit Nallamalla Valley Parish in het verre India.
Na het korte maar warme welkom van gastvrouw Marie José De Mulder en een toelichting van een vertegenwoordiger van het GROS, De Ravelse Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking kon het concert van start gaan.
 
1-20140921 1266Klassieke muziek, gebracht door jeugdig geweld van Poppel.
De zusjes Bayens beten de spits af met de dwarsfluit en de viool. Annelies, Saartje en Lotte speelden ondermeer  delen uit het klassieke repertoire van de Toverfluit en andere bekende stukken en wisten al vanaf de eerste noten de luisteraars muisstil te krijgen.
Na de zusjes kwam als eerste van de verenigde koren van Poppel het Vrijwilligerskoor met een religieus repertoire van 5 nummers.
Jos van Riel, de ex-keeper van FC Poppel die na zijn sportcarrière aan het schilderen en zingen sloeg bracht als tenor een Russisch lied en De Roos, bekend van de versie van Ann Christy.
 
1-20140921 1299Ook de Negensprong laat zich niet onbetuigd.
De Negensprong wou ook niet ontbreken op deze benefiet voor de arme kindjes uit India en deden hun eigen duit in het zakje met enkele catchy deuntjes die ze vol enthousiasme vertolkten, gesteund door hun zangjuf.
Cantorije Poppeliënsis, een hele mondvol…. maar met hun gevarieerde repertoire in het Engels en Italiaans  hielden ze het niveau uitzonderlijk hoog van kwaliteit.
Eén van de vriendinnen van Marie José  en mede-initiatiefneemster van het hele project Tsjoes Bruwiere is zelf ook een begenadigd dwarsfluitspeelster en bracht onder orgelbegeleiding van Chris Riddy een Sonata van Johan Sebastiaan Bach vooraleer het lichter genre aan bod kwam met Quinza.
 
1-20140921 13101-20140921 1323Quinza brengt de kerk in extase.
Quinza is momenteel het Poppelse koor van de jeugd, hier kan al het muzikale talent van Poppel terecht met ambities om voor een publiek op te treden. Met songs als “9 Crimes” van Damien Rice, een nummer van het bijna vergeten Nederlandse duo Twarres en zeker met “Ik hou van U ”, een klassieker van Noordkaap wisten ze heel de kerk aan het wiegen te krijgen en stilletjes mee te neuriën.
Als laatste kwam de groep Toeval  het concert afsluiten, een mix van Internationale muziek uit het filmgenre en de folk maar het meeste bijval kende toch het alom bekende lied dat iedereen uit volle borst kon en mocht meezingen : Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend.
 
1-20140921 13281-20140921 1335Nadat het concert was afgelopen kwam mevr. Marie José plichtsgetrouw de financiële stand van zaken melden zodat er nergens centen aan de plakstok blijven plakken. Elke cent die er binnen komt voor het Nallamalla project gaat ook naar India.
Vele mensen bleven nog lang nakaarten bij een glaasje en een hapje en maakten al afspraken om er een volgende keer zeker weer bij te zijn.
 
 
 
 
Op volgend link kan je nog meer dan 100 foto's zien van het benefietconcert. : BENEFIETCONCERT INDIA
 

 POPPELS KOOR QUINZA MET "IK HOU VAN U"

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren