20014 08 29 Ravels zingt 75-001


Voor de eerste keer organiseerde de gemeente in samenwerking met de fanfare een evenement dat in vele andere gemeentes en steden groot succes kent.
Het concept is heel eenvoudig, we zingen allemaal met de live band mee onder de begeleiding van een aantal voorzangers. De formule is door zijn eenvoud ijzersterk want ze staat garant voor ambiance.
 

20014 08_29_Ravels_zingt_81

De gratis consumptie die de gemeente er tegenaan smeet hoefde hier zelfs nog niet aan bij te dragen, maar werd in dank aanvaard, Santé !!Het duurde gisteren wel een half uurtje voor de sfeer er echt in kwam maar vanaf dan zong iedereen uit volle borst mee, enkele uitzonderingen daar gelaten.
De eerste keer dat de gemeente dit evenement mee op touw zette mag dan ook gerust een succes worden genoemd, er was misschien wel op een beetje meer volk gehoopt, maar de tent was toen redelijk goed gevuld. De volgende editie zal pas over een jaar zijn en de mensen die de ambiance gisteren hebben meegemaakt zullen zeker reclame maken voor de volgende keer. 
 
Oudere generaties bleven een beetje op hun honger zitten. 

Of dat ook het geval is voor de oudere generaties durven we betwijfelen, deze generatie had zeker gehoopt enkele Vlaamse liederen te kunnen meezingen. Het oude Vlaamsche repertoire stond echter niet op de playlist, dit is misschien iets is om een volgende keer in te passen, anders zullen deze mensen passen voor de volgende editie vrees ik, maar dat is een geheel persoonlijke mening van de schrijver van dit artikel. 
 
Lokaal talent leidt de dans.

Gelukkig was er op het podium een pleiade van lokale vedetten die de stemvastheid in goede banen probeerde te leiden wat op sommige momenten nodig was ….. maar soms ook helemaal niet. Wie brult niet uit volle borst mee met de hits can Paul de Leeuw “ Vlieg me me mee” of beter nog …. “Ik wil je, blijf bij me” van de Kreuners. 
Er wordt op dit moment nog volop aan de beelden gewerkt door onze cameraman André Vermeeren, vooral de audio moet hier en daar worden bij getuned. We hopen echter later vandaag of morgen de filmreportage aan u te kunnen voorstellen.
 

 
 
De fotoreportage van Rawepo en Roger Lemmens  ©  kan u alvast bekijken: RAVELS ZINGT 2014  (212st)
20014 08_29_Ravels_zingt_3220014 08_29_Ravels_zingt_6220014 08_29_Ravels_zingt_69

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren