IMG 8121Vorig jaar kon de 1e editie van het ravelse Tuinfestival rekenen op een massale opkomst en een heerlijk warme zomeravond.
Dit jaar waren de voorspellingen iets minder en toch…. Een kleine 2.000 mensen stonden ook gisteren weer in “den hof van de pastoor”.
IMG 7895In het begin leek het er nog op dat het festival niet dezelfde opkomst zou kennen  als vorig jaar maar een korte vragenronde met Gerard Van Ginhoven leerde me snel dat  toen de grote massa nog moest komen. Gerard had er in ieder geval alle vertrouwen in en een uurtje later begon er meer en meer volk toe te stromen en stond de tuin weer bijna helemaal vol.
Bij alle acts was minstens één der artiesten uit Ravels of had Ravelse roots wat op zich al een mooi initiatief is van de organisatoren om Ravels en jong talent een kans te geven.
IMG 7933
THE BANDMATES
De eerste groep, de Bandmates waren aan hun eerste optreden toe en hoewel ze erg zenuwachtig waren en nog veel te leren hebben konden ze stilaan het publiek op hun hand krijgen door hun enthousiasme. Met een paar wel gemikte, luid geschreeuwde oneliners oogsten ze een warm applaus. 
 
THE NEW COLLECTIVE
De New Collective hadden duidelijk al meer watertjes doorzwommen en stilaan begon het publiek op te warmen en naar voor  te dringen. Sommigen konden zich zelfs toen al niet meer bedwingen en deden een “danser in the darkske” zoals Bruce Springsteen jaren geleden mocht ervaren met Monica van Friends.
 
IMG 7978
RENE REDLY
De opwarm sessie van de DJ voor Rene Redly aan zijn optreden begon was al voldoende om de polonaises stilaan vorm te geven en wanneer René het podium beklom gingen alle remmen los bij jong en oud. Hoewel René altijd een eigen bende supporters meebrengt waar hij moet optreden, weet hij elke keer ook de rest van het publiek op de dansvloer... in dit geval de dansweide te krijgen. 
De tongen werden wat losser en de arme fotograaf werd al eens verblind door enkele ongevraagde  moonshiners die we jullie toch liefst onthouden. Dit soort bloot vlees kunnen we missen op een festival voor alle leeftijden.
 
IMG 8150
SIX ON FIRE
Na Redly kwam het spektakelwerk van Six on Fire om de massa nog wat verder in brand te steken met een repertoire dat voor iedereen wel wat herkenbaars in zich had. Enthousiast werd meegezongen …. Neen, meegebruld met klassiekers wat gezien kan worden als een generale repetitie voor het Ravels Zingt feest van eind augustus in Weelde.
 
IMG 8229
2-SAXY
Als afsluiters kwamen 2-Saxy met een gedurfde sessie van saxofoonwerk en klarinetten. Wie had gedacht dat dit een beetje te soft, of te experimenteel zou zijn kwam bedrogen uit. Al van bij hun opkomst met een klapper van the Blues Brothers veroverden ze de massa met meeslepende solo’s en perfect geselecteerde nummers die meer dan gewoon in de smaak vielen. Hoewel hun optreden al ver over tijd was uitgelopen bleven de mensen toch tot hun laatste noten waren uitgestorven.
 
IMG 8287
RESPECTVOL PUBLIEK HOUDT EMOTIONELE MINUUT STILTE
Respect ook voor de manier waarop het aanwezige publiek een minuut stilte bleef bewaren voor één van de medewerkers waarvan de organisatie kort na de eerste editie afscheid had moeten nemen.
Chapeau voor deze tweede editie van het Ravels Tuinfestival. De organisatoren zijn erin geslaagd te leren van enkele knelpunten die vorig jaar pijnlijk duidelijk waren. Gelukkig is er altijd ruimte voor verbetering en heeft de Crew hard gewerkt aan deze punten. Volgend jaar zal het dringen worden om op de affiche te mogen staan.
 
 
 
Een fotoreportage van het tweede Tuinfestival kan u hier vinden:  TUINFESTIVAL RAVELS ©

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren