goele matteGoele Matte wint verdiend Rawepo Publieksprijs.

GC de Wouwer werd gisteren overspoeld door kunstenaars van allerlei verschillende disciplines, schilderen blijkt echter nog steeds de meest populaire kunstvorm, gezien het aantal schilderwerken dat was ingezonden voor de cultuurprijs. Onder de begeleiding van muziek, gespeeld door SomethingEls liep de zaal tegen acht uur stilaan vol.
Bijna alle kunstenaars waren aanwezig op deze avond en hadden familie en vrienden uitgenodigd voor dit evenement in de Ravels cultuurtempel. Filip Hendrickx, voorzitter van de cultuurraad stelde eerst nog enkele nieuwe kandidaten voor die in de raad wensten te zetelen waaronder een deskundige op kunstgebied Tinne Roza Van der Steen en Tom Van Nooten die is afgevaardigd door zijn buurtcomitee.


stan grootenVoor de officiële cultuurprijs van de gemeente Ravels werden door de leden van de cultuurraad 3 werken genomineerd om uiteindelijk te komen tot een laureaat in enkele verschillende disciplines.
Vooraf waren de stemmen die werden uitgebracht gedurende de tentoonstelling in de tentoonstellingsruimte reeds opgeteld bij de stemmen die op onze Rawepo website waren uitgebracht om de publieksprijs te bepalen. Bij Rawepo kwamen welgeteld 1033 stemmen binnen, en respectabel aantal gezien het feit dat per computer in principe slechts één stem kon worden uitgebracht.
Het keramische kunstwerk "Arbre del amore lugubre" was duidelijk de lieveling van het publiek want met een grote meerderheid won dit werkje van Goele Matte de publieksprijs. Ook het tweede ingestuurde werk werd erg hoog gewaardeerd. Agnes, mede oprichter van Rawepo was dan ook erg blij de Rawepo Publieksprijs, een modieus horloge aan Goele te mogen overhandigen.
De cultuurraad gaf zelf de volgende awards voor de volgende kunstwerken:
- Mooiste schilderij: Kempisch Graan van Martin Spijkers, hij kreeg een award gemaakt door Tinne Roza Van Der Steen en een boeket
- Mooiste schilderij: Le Canal du Midi van Ria De Pooter, zij kreeg een award gemaakt door Tinne Roza en een boeket
- Mooiste beeldhouwwerk: Vriendschap van Constant Grooten, hij kreeg een award gemaakt door Tinne Roza en een boeket
- Rawepo-publieksprijs: Arbol del amor lúgubre van Goele Matte, zij kreeg een cadeaubon van € 25,00, een boeket en een prijs van Rawepo
- Cultuurprijs 2013: Vriendschap van Constant Grooten, hij kreeg een award gemaakt door Tuytelaers, een cadeaubon van € 50,00 en een boeket.

Uit degenen die tijdens de Pieremarkt een stemformulier invulden werd Jeanne Van Steen uit de Driebos getrokken. Zij won een gemeentelijke cadeaucheque van € 25,00.

 

IMG 8310-001IMG 8322-001IMG 8328-001

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren