buurtbabbelbank2

In Ravels zijn er heel wat mensen die gezelschap kunnen gebruiken.

Ook zijn er veel mensen die wat tijd en aandacht willen geven, maar het niet aandurven om zomaar op iemand af te stappen.

Initiatief van stuurgroep Welzijn.

Daarom heeft de gemeentelijke stuurgroep Welzijn het idee van de ‘babbelbank’ gelanceerd. Een bank is dé ideale plek om een gesprekje te voeren en elkaar gezelschap te houden in de gezonde buitenlucht.

“Na corona zijn de contacten wat verwaterd. Met dit initiatief willen we de mensen weer terug bij elkaar brengen” zegt burgemeester Walter Luyten “Vroeger zag je bij mooi weer op nagenoeg elke hoek van de straat mensen samen op een bankje zitten om gezellig te buurten met elkaar. Die oude gewoonte willen wij nieuw leven inblazen”.

De bank zal reizen van de ene buurt naar de andere om zo de buurtbewoners de kans te geven om samen te komen, elkaar beter te leren kennen, te babbelen… Ze staat momenteel opgesteld in de buurt Huzenblek in Weelde-Statie. Iedereen mag er vrij gaan zitten. Met het mooie weer in het vooruitzicht wordt dit de ideale plek om te verpozen tezamen met je buurtbewoners.

“We hopen dat veel mensen de weg naar de bank zullen vinden” vervolledigt Koen Rombouts, schepen van Welzijn “Het is bewezen dat onderling contact in de buurt leidt tot meer wederzijdse steun en hulp en meer geluk”.

De bank werd net zoals de babbelbank in Arendonk, gemaakt door de leerlingen van het Sint-Claracollege in Arendonk.

Meer info: dienst Vrije Tijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

buurtbabbelbank1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren