© RAWEPO

Op 27 januari kwam het bestuur van de cultuurraad Ravels bijeen en besprak de volgende agendapunten.

Het ging dit keer vooral om de coronasubsidies,  de enquête over de cultuurraad en de toekomstplannen voor de gemeentezaal van St Jan in Weelde.

Verdeling coronasubsidies

De cultuurraad bespreekt de verdeling van de coronasubsidies en adviseert aan de gemeente om ze uit te keren zoals berekend door de cultuurdienst. Het dagelijks bestuur betreurt dat een aantal aanvragers geen recht heeft op een uitkering, maar ziet geen mogelijkheid om dat te verhelpen.

Poll cultuurraad 

De resultaten van de poll van de cultuurraad werden een eerste keer besproken. De cultuurraad stelt een projectgroep aan om de resultaten te analyseren. 

Toekomstplannen voor gemeentezaal Sint-Jan

De cultuurraad bespreekt het verslag van de raadpleging over de toekomstplannen van de gemeentezaal Sint-Jan en sluit zich aan bij de gegeven input. Het gemeentebestuur zal de voorstellen bespreken met de architect. 

Reacties gemeentebestuur

De laatste maanden is er geen feedback geweest, maar daar was ook geen reden voor. Het dagelijks bestuur is tevreden over de samenwerking met het gemeentebestuur.

Verslag vrijetijdsoverleg

Het verslag van het vrijetijdsoverleg van 18 januari 2021 is besproken.

Varia

- Het bestuur bespreekt de gemeentelijke initiateven voor kunst in de openbare ruimte (plaatsing van houten beelden van een lokaal kunstenaar, andere ruimtelijke kunst en tentoonstellingsmogelijkheden).

- Ter hoogte van Weeldestraat 132-136 wordt archeologisch onderzoek gedaan naar vondsten uit de metaaltijden tot de vroegromeinse tijd.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren