© RAWEPO

1. Werkingsverslag 2019

Het werkingsverslag 2019 wordt aan de aanwezigen bezorgd en de hoofdzaken worden overlopen. Er werden negen bestuursvergaderingen en een algemene vergadering georganiseerd. Een nieuw dagelijks bestuur werd verkozen. Achttien adviezen zijn uitgebracht, deze handelden over subsidies, erkenningen, straatnamen …).

2. Financieel verslag 2019

De cultuurraad heeft in 2019 een negatieve balans van € 102,70 en een vermogen van € 3.419,39. Het bestuur heeft besloten geen cultuursubsidie aan te vragen omdat het vermogen voldoende groot is. Bo-vendien was er daardoor € 1.500,00 meer te verdelen onder de verenigingen.

3. Voorstelling project B.URN

Collectief MOOS heeft onlangs de provinciale erfgoedprijs 2019 gewonnen met het project B.URN. De vereniging geeft een toelichting over haar werking en over het project B.URN.

4. Werking cultuurraad.

Er wordt kort geschets hoe de cultuurraad werkte in het verleden, het heden en de toekomst.

5. Diversiteit in het cultuurbeleid

De cultuurraad is van mening dat zoveel mogelijk inwoners moeten kunnen participeren, dus ook inwoners met een vreemde nationaliteit. Het dagelijks bestuur doet aan de verenigingen een warme oproep om zich op te stellen en mogelijke drempels te verlagen.

6. Duurzaamheid in het cultuurbeleid

Duurzaam organiseren is niet alleen beter voor milieu en klimaat, maar ook voor de portemonnee. Het is dus in het belang van de verenigingen om duurzamer te organiseren. In de verenigingennieuwsbrief zal voortaan een duurzaamheidstip gegeven worden. De cultuurraad wil ook bekijken hoe ze de verenigin-gen kan stimuleren duurzamer te werken door dit te koppelen aan de cultuursubsidies.

7. Toelichting UiTPAS Kempen

De werking van UiTPAS Kempen wordt toegelicht. Hierbij wordt aangegeven dat ook verenigingen UiT-PAS-aanbieder kunnen worden.

8. Varia

Er zijn geen variapunten besproken.

Het volledige verslag kan opgevraagd worden bij de gemeentelijke cultuurdienst, tel. 014 65 48 65, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren