winnaars rawepoprijs

Vrijdagavond 17 november 20:00 h, de gemeentezaal De Brouwerij te Weelde is het toneel voor de uitreiking van de Ravelse Cultuurprijs 2017.

Een goed gevulde zaal keek vol verwachting uit naar de onthulling van de beste foto die de titel van Cultuurprijs Ravels 2017 zou opleveren.

 

Agenda van de avond.

Na de verwelkoming werden de kandidaat bestuursleden voor de cultuurraad voorgesteld, waarna alle uiteindelijke nominaties voor de cultuurprijs bekend werden gemaakt door voorzitter Hendrikx.

 

top 20 fotografen

 

Stemming Cultuurprijs.

Nelke van DrielCarin Lurinx - Gert-Jan Meeuwesen - Herman Van Gils - Jan Bax - Karel Lavrijsen
Luc Jansens - Marlies Lemmens - Nan van Dongen - Nelke van Driel
Pascal Pluym - René Segers.
Dit waren de fotografen waarvan foto’s waren weerhouden om de laatste selectie aan te vangen. De afgevaardigden van de verenigingen mochten allemaal foto’s in de volgorde van keuze aanduiden die telkens 3, 2 of 1 punt kregen.
Terwijl deze stemming werd volbracht kregen de 3 fotografen die de RAWEPO publieksprijzen hadden gewonnen ondertussen hun prijs overhandigd door afgevaardigde van dienst voor Rawepo, Patrick de Rijk. Gert-Jans Meeuwesen (2x), Nelke Van Driel en Karel Lavrijsen waren de fotografen achter deze winnende foto’s.

 

Juryprijs

Naast de Rawepo publieksprijzen werd nog een juryprijs overhandigd die werd gewonnen door de foto die ook de wintereditie had gewonnen, Gert-Jan Meeuwesen. Hij haalde het van een foto van de hand van René Segers.

 

Cultuurprijs 2017

Winnaar Ravelse Cultuurprijs 2017

Nadat alle stemmen waren uitgebracht en alle andere formaliteiten achter de rug waren was het dan tijd voor de bekendmaking van de winnaar van de Ravelse Cultuurprijs 2017, na de vorige winnaars die de revue passeerden van deze prijs geen kleine schoenen om te vullen met namen zoals Anton Wilke, Stan Grooten en anderen…

Hoewel we de exacte cijfers niet kennen kunnen we ons voorstellen dat het een close finish moet geweest zijn, maar de fotograaf die zich maker van de mooiste foto 2017 mag noemen is Karel Lavrijsen die met de  natuurfoto van de prachtige bosdreef met invallende lichtstralen een terechte winnaar mag worden genoemd.  Hij kreeg zijn prijs overhandigd van schepen Hans Heylen. De top drie werd verder aangevuld met René Segers en Jan Bax .

 

Fotoreportage uitreiking Ravelse Cultuurprijs 2017  

Ondanks de afwezigheid van onze vaste fotografen hebben we toch een aantal foto's voor u kunnen verzamelen om u een idee te geven van de avond. (Klik boven op de link)  

 

Postkaarten “Groeten uit Ravels”

Naast de cultuurprijzen die werden uitgereikt werden van een aantal foto’s ook postkaarten gedrukt die via verschillende kanalen verkrijgbaar zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld worden aangekocht tijdens de tentoonstelling van alle foto’s die zal lopen van 9 december tot 4 februari in De Wouwer. U kan ze bekijken in bovenstaaand fotoalbum.


Toegang: gratis
Praktisch:
·         Periode: zaterdag 9 december tot en met zondag 4 februari 2015
·         Openingsuren:
.         Van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 18.00 uur
·         Locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
·         Organisator: De Wouwer i.s.m. Cultuurraad Ravels en Rawepo
·         Meer info: www.facebook.com/cultuurraadravels.be



Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren