dorpspicknick

Het was allang vooraf aangekondigd en het weekeinde had van de weerman niet de beste vooruitzichten meegekregen.

Toch was de eerste editie van de Ravelse Dorpspicknick al een schot in de roos met zo’n dikke tweehonderd picknickers.

 

Sociaal initiatief van de Ravelse Cultuurraad.

De Ravelse Cultuurraaad had dit lovenswaardig project op haar kalender geplaatst naar aanleiding van het succes dat dergelijke initiatieven in de ons omliggende dorpen kende.

Zo'n picknick is een voortreffelijke gelegenheid om mensen bij elkaar te brengen en het sociale weefsel van onze gemeente te versterken. Gezinnen met meerdere kinderen kunnen het zich tegenwoordig niet meer veroorloven om slag om slinger één of ander pretpark te bezoeken, de geldbeugel laat dit niet meer toe. Een gezamenlijke picknick waar iedereen zijn eigen boterhammetjes kan meebrengen is drempelverlagend en voor iedereen haalbaar. 

Gepakt en gezakt.....

1-IMG 3364Even voor elven kwamen de eerste enthousiaste hongerigen met hun picknickmanden aangeslenterd. Sommigen moesten maar net de straat oversteken, anderen kwamen van verder en waren met minder bagage naar de Brouwerijweide afgezakt.

We zagen uit al onze gemeentelijke dorpskernen mensen samenzitten in groepjes om aan hun maaltijd te beginnen, sommigen hielden het bij een broodje of sandwich met kaas of ham. Andere, grotere eters, of mensen met grotere ogen in ieder geval hadden dan weer hun hele keukenkastvoorraad meegebracht voor een bijna Bourgondisch maal.  Er waren er zelfs die feestelijk de BBQ aanstaken om zich naast neer te vleien met een frisse pint bier of een gekoeld roséwijntje.

Zelf hadden we ons een beetje verkeken op het uur, zodat we wat later dan voorzien kwamen aanrijden. Het hele speelveld naast de piratenboot was al ingenomen en we moesten ons tevreden stellen met een plekje aan de zijkant.

 

Met Rich Danny & the Wealth zit je altijd goed.

1-IMG 33571-IMG 3376Ondertussen waren onze lokale troubadours van Rich Danny & the Wealth ook al aan hun optreden begonnen en liet iedereen het zich welgevallen, ondertussen wat keuvelend met de buren en kennissen. De kleinsten maakten hun eerste rock optreden mee dat ze zich later nog zullen herinneren en dansten er lustig op los.

Flip Hendrikx , als voorzitter van de Ravelse Cultuurraad nodigde schepen van cultuur Jef van de Pol  op het podium om de Ravelse Cultuurprijs 2015 te overhandigen. Deze was namelijk voorzien voor één van de aanwezige buurtverenigingen die een formulier hadden ingevuld. Jef kon de prijs, een cadeaucheque van € 150  uitreiken aan de buurtwerking Moleneinde uit Weelde.

 

Zeker vatbaar voor herhaling.

We hoorden hier en daar al ballonnetjes met ideeën die opgelaten werden voor een volgende editie. Zo zou mijn persoonlijke voorkeur uitgaan naar een brunch picknick, dan zou ik al onmiddellijk weten dat het rond een uur of elf begint. Dan kan je ook beter het ontbijt overslaan.

Verder zou er volgend jaar  voor stoelen kunnen worden gezorgd, dat maakt de volksverhuis iets eenvoudiger. Ook hoorden we al over lunchpakketjes spreken en een langer muziekintermezzo met meerdere groepen…. Allemaal opbouwend  in de hoop dat er een volgende editie zal komen in 2016.

Het is in ieder geval een initiatief dat zeker zal worden herhaald en we durven zelfs nu al voorspellen dat de weide binnen enkele jaren te klein zal zijn.

 

Natuurlijk zou Rawepo…  Rawepo niet zijn als we onze fotografen er niet op uit hadden gestuurd.
Dit keer zijn de foto’s gemaakt door Luc Jansens en … onze nieuwste aanwinst Els Van Loon.

 fotograaf    Fotoreportage Dorpspicknick © RAWEPO

 

 

dorpspicknick 1150

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren