IMG 8318
Vorige maand kwam de Cultuurraad van Ravels weer bijeen om  de uit te brengen adviezen te bespreken.
Na een avondje vergaderen kwamen ze tot de volgende adviezen en besluiten.

 


** Reacties op adviezen vanuit gemeentebestuur **
Het college van burgemeester en schepenen heeft de toelage volksspelen uitgekeerd zoals geadviseerd door de cultuurraad. Ze volgden voorts het advies om de Oldtimermotorclub Stoer en het Buurtcomité Kerkakker te erkennen. De aanbevelingen van de cultuurraad voor de gemeentelijke uitleendienst worden ter harte genomen.

** Cultuurprijs 2014: kandidaturen **
Er werden slecht drie kandidaturen voor de cultuurprijs 2014 ingediend. Het dagelijks bestuur heeft daarom besloten op de volgende algemene vergadering een korte quiz voor de verenigingen van categorie 5 te organiseren.

** Aanvragen projecttoelagen **
Aan het college van burgemeester en schepenen zal geadviseerd worden dat de streekproductenmarkt van Kok ‘O Vin en het Tuinfestival Ravels in aanmerking komen voor een projecttoelage cultuur.

** Subsidie seniorenverenigingen **
De cultuurraad heeft geen opmerkingen bij het ontwerpreglement voor de uitkering van subsidies aan senioren-verenigingen.

** Erkenning verenigingen**
De cultuurraad bespreekt de erkenningsaanvragen van Oldtimermotorclub Stoer en Buurtcomité Kerkakker en besluit te adviseren de Oldtimermotorclub Stoer te erkennen als vrijetijds- en hobbyorganisatie (categorie 4) en het buurtcomité Kerkakker te erkennen als carnaval-, buurt-, feest-, en kermiscomités (categorie 5).

** Varia **

- Op de verdieping van de gemeentezaal Sint-Jan worden repetitielokalen gemaakt die gebruikt kunnen worden door de Koninklijke Fanfare Sint-Nicolaüskring vzw, Weeldezang vzw en eventueel het seniorenkoor Weelde.
- Het schepencollege zal aan de gemeenteraad voorstellen dat het afval bij het gebruik van gemeentezalen in de vuilbak of afvalcontainer gedaan mag worden zonder gemeentelijke vuilniszakken.
- Het dagelijks bestuur wijst erop dat de opvolger(s) van Roger Van Vugt een uitgebreide kennis van licht- en geluidstechniek moeten kennen (of verwerven).

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren