Vooral als je vroegtijdig uitstapt, net als de U.K.

trier poppel 

Net als Filip Geubels zijn verhaal over 'het raketje in de poep' meermaals kracht bij moest zetten door keer op keer het publiek te moeten aanspreken met de woorden: “En ik verzin dit niet hé, ik verzin dit niet!!!”

Zo moet ik nu ook jullie, de lezers aansporen met dezelfde zin: “En ik verzin dit niet hé...!”

Leuk dagje...

Ik had voor mijn doen, en ondanks de lichamelijke klachten best een leuk dagje. Ik sliep uit, ik dobberde wat in mij jacuzzi, ik tokkelde wat op mijn toetsenbord en bracht een bezoekje aan OKRA-Poppel. Daarna reed ik (met scootmobiel) even langs Carrefour Market voor de hoogst nodige boodschappen maar 'k werd bij terugkomst een beetje gehinderd door twee Harley's welke hinderlijk midden op het fietspad stonden... ik moest zelfs door het zand!

Maar 'k ben een motorrijder in hart en nieren, het is voor mij niet enkel een vervoermiddel, het is my way of life, dus ik vraag: “Hebben jullie problemen? Kan ik helpen?”

Het antwoord kwam in het Engels... “Eeeuuhhh.... we are totally lost.” (Wij zijn totaal van 't padje)

Ik vraag: “Oow... and ware are you heading to?”.(Waar moet je naartoe?) En ze zeiden beiden in koor, doch enigszins verward: “Trier!”

Ik antwoordde, mor dan in 't Engels: “Ah ja, Trier... de oudste stad van Duitsland aan de Moezel, wijn drinken, njammie, ik was er ook vaak... lekker! Have a nice trip.” en ik zette mijn scootmobiel in gang richting huiswaarts.

trier duitsland

Echter nog voor ik thuis was viel mijne frank... maar de bikers waren al ribbedebie inmiddels. Helaas want ik had graag een foto gehad als bewijs......

Want wie aandachtig gelezen heeft, en 'n klein beetje inlevingsvermogen heeft zal al gauw, sneller als ik dus, begrijpen wat zich hier afgespeeld heeft...

Die hebben bij aankomst aan onze kust hoogstwaarschijnlijk “Trier” ingetoetst op hun GPS en die GPS zal wel gevraagd hebben “TRIER-Poppel?”. En zullie zullen gedacht hebben dat 'Poppel' een straat was in het Duitse Trier en drukten op 'oké'..... En enkele uren later stonden ze aan 't Poppels Meubelhuis.... in de verste verte geen wijn te bespeuren.

neuschwansteinMaar 't zal nog wel 'n paar uurtjes duren vooraleer het Duitse engeltje wijn op hun Engelse tong pist, ik zocht het even op: (B)Poppel - (D)Trier= 272km. of 3u6m. Rijden.

Maar het kan zomaar gebeuren. Tientallen jaren geleden, bij terugreis uit Slovenië wist Mark Vinckx ook nog een mooi sprookjeskasteel in Duitsland, zeker het bezoeken waard beweerde hij.

GPS hadden we toen nog niet, maar een rood kruis op de op de benzinetank gekleefde kaart bracht ons naar de locatie.... “Kasteel Neuschwanstein”, althans, dat dachten we?!. Helaas was het kasteel ook honderden lange kilometers van ons verwijderd.

Missen is menselijk...!

“En ik verzin dit niet hé!”........

bsa engelsmanEn zo heb ik nog 'n verhaal van twee Engelsmannen voor mijn deur, jaren geleden. Maar dit verhaal komt nog wel 'n keer. Met één van hen heb ik nog steeds contact en wie weet ontmoet ik 'm eind juli aan de Belgische kust. Maar hierover krijgen jullie uiteraard ook uitvoerig verslag als het zover is.

De twee Engelse bikers zijn ondertussen teleurgesteld op hun stappen teruggekeerd, wie weet zelfs terug naar hun geliefkoosde eiland, niet wetende dat ze de hoofdrolspelers zijn geworden in het digitale verhaal van onze verhalenverteller onder het pseudoniem “JanHoed”.

Indien iemand ergens in Vlaanderen of onderweg naar het Duitse Trier twee Engelse motorrijders opmerkt mag het ons altijd melden. We zijn ook wel benieuwd hoe het met hun Europese trip is afgelopen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren