bieb Ravels Corona

In deze wereld hoor je momenteel enkel slecht nieuws, het coronavirus heeft de wereld veroverd.

Een boek is de ideale manier om weg te vluchten naar een mooiere wereld. Om iedereen van leesvoer te blijven voorzien, maar de veiligheid van de werknemers en de bezoekers niet in gevaar te brengen, hebben we een alternatieve dienstverlening op poten gezet.

Om de veiligheid van de werknemers en alle gebruikers te garanderen, maar toch iedereen de kans te bieden om een boek te lezen, een film te bekijken … nemen we in bibliotheek Ravels de volgende maatregelen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

Om deze alternatieve dienstverlening zo goed mogelijk voor te bereiden en de bereikbaarheid van de bib te garanderen gaat deze werking van start vanaf dinsdag 17 maart 2020 om 13u00. De bib zal op maandag 16 maart 2020 gesloten zijn.

Algemeen

De bibliotheek wordt tot 3 april 2020 gesloten voor bezoekers. Nieuwe materialen ontlenen blijft wel mogelijk, maar enkel na reservatie.

Ontlenen en verlengen

 • Wil je nieuwe boeken meenemen, neem dan op vooraf contact op met het bibteam via mail of telefoon. Geef duidelijk je naam en lidkaartnummer door. De medewerkers stellen het pakket samen en verwittigen je wanneer het afgehaald kan worden.
  Via de catalogus op de website kun je boeken opzoeken en de aanwezigheid controleren.
  • Weet je niet welk boek geschikt is voor je kind? Kijk dan op Boekenzoeker. Hier kun je de interesses aanpassen zodat je ook voor hem/haar het ideale boek kunt reserveren.
  • Op zoek naar een fictief volwassenen boek dat echt bij je past? Meld je dan aan op Mijn Leestipper en ontvang leestips op maat.
 • Nadat je verwittigd bent dat het pakket voor je klaar ligt, kun je dit afhalen in de inkomhal van de bibliotheek. Je kan via de ene deur naar binnen komen en langs de andere deur terug naar buiten. We willen vragen aan iedereen om het gezond verstand te gebruiken bij afhaal van het pakket en contact met anderen te vermijden.
 • Afhalen van het pakket kan op dinsdag 17 maart van 13u00 tot 17u00.
 • Afhalen van het pakket kan vanaf 18 maart op
  • maandag van 9u00 tot 20u00
  • dinsdag van 9u00 tot 17u00
  • woensdag van 9u00 tot 17u00
  • donderdag van 9u00 tot 20u00
  • vrijdag van 9u00 tot 12u00
  • ZATERDAG gesloten, ook de inleverbus wordt niet leeg gemaakt in het weekend.
  • OPGELET: Dit zijn niet de normale openingsuren, maar door zo'n ruime tijdspanne in te lassen, willen we drukte aan de afhaalbalie vermijden. Wanneer de maatregelen vervallen, wordt teruggegrepen naar de oorspronkelijke openingsuren.
 • De uitleentermijn van de materialen blijft drie weken. Verlengen kun je zelf via Mijn Bibliotheek, via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via telefoon (014 65 21 56).
 • De gemaakte pakketten blijven 3 dagen staan, hierna worden de materialen terug in de rekken geplaatst.

Terugbrengen van boeken

Boeken die je terug wenst te brengen naar de bibliotheek, lever je in via de blauwe inleverbus. Deze wordt meermaals per dag leeg gemaakt, maar als deze toch vol zit, willen we vragen om de boeken terug mee naar huis te nemen. De medewerkers nemen geen boeken aan.

Zorg voor elkaar

We roepen iedereen op tot solidariteit! Heb je familie, vrienden of buren die geen toegang hebben tot internet en online communicatiekanalen, licht hen dan in over de genomen maatregelen en hou hen op de hoogte van verdere evoluties. Zorg voor elkaar! Informeer ook bij hen of ook zij een boek of film willen uitlenen.

Bereikbaarheid

In de Kloosterstraat zijn er momenteel volop werken aan de gang waardoor de bib moeilijk bereikbaar is. Vanaf morgenmiddag zal er een pad gemaakt worden op het terrein waar vroeger de sporthal stond naar de bibliotheek, zodat je vanaf de Kerkstraat naar de bib kan komen. We adviseren om te parkeren aan het kerkplein en te voet naar de bib te komen. Als je met de fiets of te voet naar de bib komt, kun je ook via dit padje naar de bib komen. Fietsen kunnen op het terras geparkeerd worden.

#samentegencorona #goedinje(Ra)vel(s) #zorgvoormekaar

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren