gejaagde stilte

Ravels heeft er alweer een schrijfster bij.

Het boek “Gejaagde Stilte”, de debuutroman van Marieke Wuyts is zelfs al genomineerd voor de prijs boek-GOUD.

Het boek...

Een goede schrijver trekt lezers meteen het verhaal in en dit is exact wat Marieke Wuyts doet in haar debuutroman "Gejaagde Stilte". Eens je start met lezen zal je dit boek moeilijk kunnen neerleggen! De nodige cliffhangers en onverwachte wendingen maken van dit boek een echte page-turner.

Het is opmerkelijk dat dit het eerste boek van Wuyts is, aangezien de vele literaire stijltechnieken, pakkende beeldspraak en vooral het unieke taalgebruik. Deze getalenteerde schrijfster zoekt de grenzen van de taal op en vertelt het verhaal op wel een zeer authentieke en originele manier.Marieke Wuyts

In "Gejaagde Stilte" geeft Wuyts een stem aan Adeline Jones, die een zeer opmerkelijke gave heeft. Geplaagd door herinneringen aan het verleden, zoekt Adeline naar een manier om met haar gave om te gaan. Doorheen het verhaal leert Adeline haar eigen kracht kennen en verzet ze zich tegen het nieuwe Regime wanneer één van de leiders haar als zijn persoonlijke geheime wapen wil gebruiken.

Wat begint als een verhaal over het persoonlijke drama van het hoofdpersonage, verloopt tenslotte tot een bijna filosofische roman, waar je als lezer zomaar niet mee afgerekend hebt. De lezer vraagt zich voortdurend af hoever Adeline zal gaan om haar identiteit, haar gave en haar geliefden te verdedigen. De grens tussen liefde en haat wordt bij momenten flinterdun, maar Adeline weet zich staande te houden in een dystopische wereld waarin de samenleving sterk wordt gecontroleerd door het nieuwe Regime en waarin er eigenlijk geen plaats is voor individuele vrijheid.

"Gejaagde Stilte" is een absolute aanrader: ondanks het internationale karakter van het verhaal waarin personages van verschillende nationaliteiten hun weg zoeken, heeft dit boek een bijzonder integer Vlaams tintje. –  P.V. PhD

Over de auteur

Marieke Wuyts (1998) komt uit Ravels. Ze is de oudste dochter uit een gezin van vijf kinderen. Marieke is een gepassioneerde amazone en trainster die, eens uit de stal, graag in de pen kruipt.  Van kleins af aan uit ze haar creativiteit door te tekenen en te schrijven.  Op jonge leeftijd behaalde zij telkens de finale bij de Junior Journalist schrijfwedstrijd (Davidsfonds).  Gebeten door het schrijfvirus, vertrouwde ze vele verhalen toe aan het papier. In haar debuutroman Gejaagde stilte neemt Marieke je op een aangrijpende manier mee in de gevoelswereld van het hoofdpersonage.

Facebook pagina van het boek: https://www.facebook.com/Boek-Gejaagde-stilte-100124414806987/

Online te bestellen op boekscout.nl. En ook verkrijgbaar in alle Standaard boekhandels, De Bruna (Baarle-Nassau) en De Lochtenberg (Merksplas).

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren