voorlezen was nog nooit zo leuk

Op 13 oktober ontvangt bibliotheek Ravels Ria Dorssemont, Vlaanders eerste voorleesjuf, samen met haar dochter Vine Manderveld, een juf die haar lessen opbouwt vanuit boeken.

Deze twee dames komen jou onderdompelen in de wereld van het voorlezen.

De sessie start om 14u00 met een verhaal. Na dit verhaal gaan de kinderen met Vine mee voor een leuke activiteit ter verwerking van het verhaal. Ondertussen geeft Ria uitleg, tips en trucs om jouw voorleescapaciteiten te verbeteren. We sluiten tegen 16u00 af met een toonmoment van de verwerkingsactiviteit van de kinderen en een verloting van een boek. 

Waarom is voorlezen zo belangrijk? Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Dit alles gebeurt in samenwerking met VTBKultuur

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren