rawepo logonieuws webrand         =       rawthumb Andre2016   

We willen dat u zich thuis voelt wanneer u een opmerking plaatst op Rawepo. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het plaatsen van commentaar op onze artikels en reportages. We weten niet hoe uw huis is, maar we weten hoe men verwacht dat mensen zich gedragen wanneer ze het onze bezoeken.

Daarom behouden we ons het recht voor opmerkingen te verwijderen en gebruikers te verbannen als dat nodig is om de opmerkingen hier beschaafd en inhoudelijk relevant te houden. We hebben geleerd dat bepaalde categorieën zich uitermate goed lenen om trolgedrag uit te lokken, daarom is de mommentaar module soms uitgeschakeld om dit gedrag te ontmoedigen. Laat u vooral gaan via Facebook, daar komt u met naam of toenaam inbeeld. Onder een alias zal dat hier niet lukken. 

Onze huisregel nr. 1 is eenvoudig: Wees geen eikel, dat is ook onze enige regel.

Wil je de soort commentator zijn die we graag mee naar een feestje willen meenemen? Dit is wat we graag zien in reacties:

  • Laat u gaan in met slimme, goed geïnformeerde ideeën die verder bijdragen aan het verhaal.
  • Geef ons nuttige, constructieve kritiek. Een typefout gevonden of gewoon een fout? Laat het ons weten en wij zullen het corrigeren. Maak er echter geen drama van… er zijn al genoeg drama queens op deze wereld.
  • Demonstreer en deel uw intelligentie, maar ook de wijsheid en humor waarvan we weten dat jullie  die bezitten.
  • Voed de internettrollen niet. Je zou ook niet zomaar in discussie gaan met onze slecht geïnformeerde, zatte nonkel Jos, gewoon voor de grap. En je zou hem zeker niet voeden in zijn narcistische gevoelens. (We hebben je toch al verteld dat hij raar was.) Rapporteer liever zo’n comment of geen het een “down vote” met het minteken.

Hoewel we niet overal tegelijk kunnen zijn, zijn hier enkele van de soorten opmerkingen die we ons best doen in te korten of te verwijderen:

Je eigen merk, product of blog promoten. Dus…. je hebt een oplossing voor klimaatverandering die tegelijk de armoede in de wereld zal oplossen. Super goed, maar stuur het liever naar iemand als Elon Musk of Bill Gates. Hij zal u er eeuwig dankbaar voor zijn.

Zich voordoen als auteur of andere commentatoren. We kunnen niet geloven dat we dit moeten zeggen, maar: doe dat niet. Het is raar en komt niet geloofwaardig over.

Opmerkingen die duidelijk maken dat je het artikel niet hebt gelezen. Woedend over het feit dat we X niet vermeldden in een verhaal over Y? Als je de tweede alinea had gelezen, zou je een zeer goed doordachte discussie over die X kunnen zien die je zo dierbaar is.

Bedreigingen - hoe vaag ook - tegenover de auteur of andere commentatoren. Dingen kunnen verhit raken maar bedreigingen worden uiteraard niet geduld en standaard ook aan de politie gemeld.

Racisme, seksisme, homofobie, je snapt het. Noem ons voor mijn part  ons de pc-politie,  maar zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd als volledig verbannen of verwijderd wordt. Dat is namelijk het enige middel dat on dan nog rest.

Trolling. Als je een klimaatontkenner bent die gewoon op zoek is naar goede trollen en die niet zinvol bijdraagt aan het gesprek, duwen we je terug onder de steen waar je vandaan kwam.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren