Browsers

Kies uw webbrowser naar eigen behoefte en installeer deze gemakkelijk zelf om de RAWEPO site beter te ervaren.


Beste Rawepo bezoeker,

Om hier op deze website te geraken met uw PC, laptop, tablet of mobiele telefoon hebt u een zogenaamde “browser” nodig. Er zijn de afgelopen tijd nogal wat klachten binnen gekomen dat de fotoalbums bijvoorbeeld niet meer, of niet meer goed laden.

Vele browsers op de markt naast IE.

Deze browser zorgt ervoor dat de verschillende duizenden files waaruit bijvoorbeeld deze pagina bestaat in leesbare tekst en foto’s worden omgezet voor u.
De browser is daarbij het stukje software dat ons in staat stelt om het internet op te gaan om websites te bezoeken over de ganse wereld. Deze software is gewoonlijk slechts een klein programmaatje dat verbinding kan maken met het internet. Op zo’n “browser” ( uit te spreken als braauwser, kwestie van “mee te zijn” als de kleinkinderen dit vragen) vind je dan altijd ergens een zoekvenster of invulveld waar je een zoekterm kan invullen.
Dit is gewoonlijk één of andere website met .be - .nl of .com achteraan of iets in die aard.

 

Omdat het internet en browserlandschap zo snel evolueert zijn er regelmatig browsers die niet helemaal volgens het opgelegde protocol functioneren en moeten de arme website bouwers steeds weer controleren of alles nog wel werkt. Dan moeten er weer updates worden geschreven die dan moeten worden doorgevoerd om alles weer strak in het gareel te krijgen. De IE of Internet Explorer van Microsoft is altijd een beetje eigenzinnig geweest en zorgt er dikwijls voor dat sommige zaken niet meer naar behoren werken. Zo liggen op dit ogenblik Flash en Java onder vuur bij vele nieuwe versies van de browser families.

Onze eigen alternatieven op een rijtje.

Er zijn echter voldoende alternatieven die u kunnen helpen als u uw favoriete websites en pagina’s net meer kan bekijken. Indien er eentje niet werkt zoals u wil kan u altijd het alternatief eens proberen.
We gaan er hier vanuit dat de meeste mensen ofwel IE (Internet Explorer- of Google Chrome gebruiken. We zullen echter ook een paar minder bekende browsers voorstellen waarmee u het net op kan voor wat dagelijks surfplezier.
Momenteel experimenteren we zelf wat met de AVANT browser, minder bekend maar steeds meer aan populariteit winnend omdat via deze browser ook oude, niet meer zo up-to-date websites nog steeds blijven werken.

 

GOOGLE CHROME

chrome-logo-2011-04-27bedanktdownload

Google Chrome is een compacte browser die u niet mag verwarren met Google zelf, Google is enkel een zoekmachine. Google heeft Chrome ontwikkelt en is er als één der eersten in geslaagd om IE te bedreigen. Om de Chrome browser te installeren klikt u eerst op onderstaande link : https://www.google.nl/chrome/browser/desktop/


U klikt daar gewon op de blauwe knop in het midden van je scherm en keurt de service voorwaarden goed door de klikken op accepteren en installeren. Als u de Chrome browser voortaan als standaardbrowser wil gebruiken laat u gewoon het vinkje aanstaan in het grijs vakje iets hoger.


Verder wikkelt de installatie zichzelf af en opent de browser zelf iets later automatisch. Als u hiermee moeilijkheden ondervindt mag u ons altijd een email sturen met uw vragen. In de mate van het mogelijke willen we u helpen met de installatie.

 

AVANT

avant downloadavant

Ook de Avant Browser is een goede keuze als u een lichtgewicht browser wil gebruiken die overal mee overweg kan. U kan de download hier vinden: http://www.avantbrowser.com/


Klik op deze pagina op de groene vlammende knop links en download het programma. U kan het programma daarna installeren via uw downloads folder of waar u deze heeft bewaard.

 

 

OPERA


opera downloadOpera 512x512Eén van de oudste in het browserlijstje is Opera, minder bekend bij ons maar deze browser kan toch ook rekenen op een slordige 350.000.000 gebruikers. Opera is ook een lichtgewicht onder de surfersoftware en al jaren geliefd bij haar gebruikers. U kan Opera via deze link downloaden: http://www.opera.com/nl

 

 

 

 

MOZILLA FIREFOX


firefox downloadFirefox-logo svgAls laatste willen we u Firefox niet onthouden. Deze browser heeft ook een geode reputatie en is één der veiligste op de markt. U kan als u ermee gaat experimenteren een groot aantal add-ons toevoegen die uw surfcomfort kunnen verhogen. Dit is ook mogelijk met de Chrome browser.
U kan Firefox vinden via deze link: https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/


Klik op de groene knop “Gratis download” maar check vooral de installatietaal onderin eerst voor u dit doet. Kies voor Nederlands en druk daarna op de download link.


We hopen dat we u hiermee een beetje hebben kunnen helpen met het installeren van een alternatieve browser.

 

Hebt u nog vragen?  
Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zullen u in de mate van het mogelijke verder op weg helpen ..... de surfers zijn de klanten van tegenwoordig en ..... vroeger was de klant koning en dat is bij rawepo nog steeds het geval.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren