MJ Schenking Kaske Kop 002

Afgelopen zondag kreeg museum 't Kaske een schilderij kado uit handen van Mevrouw Marie José De Mulder uit Poppel. De geprezen vrouw omwille van haar tomeloze inzet en werk voor het Indiase Nallamalla schonk een prachtig werk van Anton Wilke, van wie zij een hele collectie kreeg van diens weduwe Wilma Wilke.

IMG 5981Het verhaal begon eigenlijk een hele tijd geleden toen Mevrouw De Mulder via haar vriendin Marleen Dickens in contact kwam met Wilma Wilke. Er werd gesproken over het vele goede werk dat Marie José deed en doet in India, en over het werven van fondsen voor al haar projecten.

 

Anton _Wilma_WilkeDe man van Wilma, Anton Wilke die in 2012 de Cultuurprijs van de gemeente Ravels kreeg maar enkele maanden later na een slepende ziekte overleed, was naast dirigent ook schilder en beeldhouwer. Vele van zijn werken lagen nog opgeslagen op de zolder bij Wilma en die opperde het idee om deze te schenken aan Mevrouw De Mulder om ze later te veilen voor haar goede doelen. En zo geschiedde.

Er werden uit de ruime collectie 20 schilderijen en 5 boetseer- en/of keramiek werken van onder het stof gehaald en opgepoetst. Daarvan zal de komende maanden een catalogus verschijnen.

Wilma Wilke_-_Marleen_Dickens_-_MJ_De_Mulder_-_Mevr_MisonneToch wou Mevr De Mulder ook iets doen voor onze gemeenschap en daarenboven vond ze dat een kunstenaar uit eigen dorp niet mocht ontbreken in het museum van de Heemkundekring Nicolaus Poppelius. Dus koos ze een prachtig werk uit dat Anton Wilke schilderde, het kasteel en de betoverende vijvers van de Schrieken in Poppel, eigendom van weduwe Mevrouw Misonne.

De Schrieken_door_Anton_WilkeAfgelopen zondag werd Mevrouw De Mulder dan ook met open armen ontvangen door de mensen van de heemkundekring. Ook Wilma Wilke, Marleen Dickens (die infeite de beslissende schakel was tot dit verbond) en Mevrouw Misonne van de Schrieken waren uitgenodigd voor dit plechtige moment. Met veel bewondering beschreef laatsgenoemde trouwens de prachtige taferelen op het doek.

 

En zo is het uitermate interessante museum aan het Dorp in Poppel alweer een prachtwerk rijker.t KaskeSchenking t_Kaske

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren