P1040928 001

Woensdagvoormiddag is de aankoopakte voor Weelde Depo ondertekend door de burgemeester en gemeentesecretaris.

loodsenVorige maand zorgde de definitieve aankoop van de hallen en gronden nog een voor heel wat discussie op de gemeenteraad van Ravels, maar uiteindelijk werd er dan toch gestemd om de aankoop van "Depot Weelde" niet langer uit te stellen. De ondertekening voor de aankoop door burgemeester Walter Luyten en de Ravelse gemeentesecretaris Jef Van Gils vond gisteren voormiddag plaats.

De Raadscommissie kan nu aan de slag met de opmaak van het RUP voor “Depot Weelde”. Snel zal blijken wat er gaat gebeuren op het hele domein met zijn 43 ha aan bossen met de 17 ingeplante hallen van 85.000 m².

 

De aankoop heeft nogal wat voeten in de aarde gehad en de meningen zijn nog altijd verdeeld, maar vanaf gisteren is de volledige Navo site eigendom van de gemeente Ravels.

 

RUP overleg kan starten

Burgemeester Luyten was na de ondertekening erg opgetogen over deze historische aankoop voor de gemeente.


"Deze aankoop zal binnen 20 jaar één van de verwezenlijkingen zijn waarop ons beleid zal worden afgerekend. Ik twijfel er geen seconde over dat de balans positief zal zijn. Het is pas vanaf vandaag dat we alle registers kunnen gaan opentrekken om het enorme potentieel aan te boren dat de site in zich heeft. De komende tijd zal IOK het RUP uitwerken in overleg met alle betrokken partijen zodat Weelde Depot op langere termijn een succesverhaal wordt voor de gemeente en haar inwoners.
Ik wil er echter op wijzen dat het uiteindelijke doel er niet in bestaat om de 17 hallen zelf te gaan exploiteren. Het overgrote deel zal uiteindelijk in privé handen terechtkomen om de lokale economie te bevorderen.
Voor het financieren en aanpassen van de hallen die in beheer van de gemeente blijven, zal er nauwlettend op worden toe gekeken dat eventuele aanpassingen de inkomsten niet overstijgen. Indien dit wel het geval zou zijn zal er vooraf een kosten baten analyse worden opgemaakt.
Ik wil de geïnteresseerden nu al uitnodigen op een informatieve avond in het komende voorjaar op een open wervendag waar op een transparante manier uitleg zal worden verschaft over de toekomst van de site Weelde Depot."

weelde depot

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren