front schietpartij

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Klaas Otto, voorman van de Nederlandse motorclub No Surrender, gewond geraakt bij een schietpartij in Poppel. De Gazet van Antwerpen bracht vandaag het bericht dat de schietpartij dichtbij het clubhuis van No Surrender aan het Dorp in Poppel is geweest. Intussen raakte meer details bekend.

Klaas OttoVolgens de Nederlandse pers is Klaas Otto, de voorman motorclub No Surrender MC, vrijdagnacht in het ons grensdorp Poppel neergeschoten. De schutter zou niet iemand van een concurrerende motorgroep zijn, maar de schutter zou iemand uit zijn eigen gelederen betreffen, iets wat door Klaas Otto inmiddels werd ontkend.

Vlakbij de grens, aan de Nieuwstraat, zou zaterdagochtend in alle vroegte de schietpartij hebben plaats gevonden. Klaas Otto werd daarbij getroffen in zijn nek en moest met zijn verwondingen naar het ziekenhuis in Tilburg. Het onderzoek naar het schietincident verloopt intussen moeizaam.

Na alle verhalen in de pers nam Klaas Otto zelf contact op met de Nederlanse krant De Telegraaf.
“Ik ben door het oog van de naald gekropen. Ik had vrijdagnacht in België een afspraak met voor mij bekende man. Direct bij aankomst trok de man een pistool en probeerde hij me door het hoofd te schieten. Ik draaide op het laatste moment mijn hoofd weg, waardoor de kogel niet mijn schedel binnendrong maar mijn nek. De kogel miste rakelings de halsslagader en verliet zonder al teveel schade aan te richten het lichaam. Ik ging zelf naar het ziekenhuis waar artsen van een wonder spraken dat ik de aanslag overleefde," aldus het slachtoffer.

Klaas Otto doet geen aangifte tegen de dader. De aanslag zou volgens hem NIET zijn gepleegd door een ander lid van motorclub No Surrender, zoals in Belgische media en op sommige sites was schrijven. "We lossen dit zelf wel op," liet Klaas Otto nog optekenen.

No-SurrenderDe Tilburgse afdeling van No Surrender heeft sinds vorige zomer een clubhuis in Poppel nadat het eerder problemen had met het gemeentebestuur van Tilburg.

In Poppel zag met de komst van de motorclub met argusogen tegemoet, maar tot vorig weekend bleef alles rustig in en rond het clubhuis aan het Dorp. Ook nu hebben de inwoners van Poppel weinig gemerkt van het incident. "Leuk is dit niet voor onze gemeente", lieten de plaatselijke autoriteiten weten. "Onze eigen bevolking is gelukkig geen betrokken partij, maar voor onze gemeente in dit wel een moeilijke situatie".

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren