De Verrekijker_WeeldeUPDATE INFORMATIE KLEINE VERREKIJKER.
De gebouwen van Dekenaat Kempen aan de Koning Albertstraat 130 in Weelde worden vanaf volgende schooljaar mogelijk betrokken door leerlingen van het Vrij Instituut voor Buitengewoon Onderwijs, de scholengemeenschap die in Turnhout Vibo De Ring en in Oud-Turnhout Vibo De Brem als vestiging hebben. In maart zou hierover uitsluitsel gegeven worden. Momenteel doen de gebouwen nog dienst als klaslokalen van de Gemeentelijke School De Kleine Verrekijker.

In Weelde komt er een nieuwe school, dat is al langer geweten. Maar om plaats te maken voor het nieuwe imposante complex aan de Koning Albertstraat, moest de oude school eerst afgebroken worden en daardoor verhuisden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar naar het oude schooltje van het Dekenaat aan de Eykantpad. En nu blijkt dat de werken aan de nieuwe school voorspoedig verlopen, is het duidelijk dat die gebouwen net zoals die aan de Koning Albertstraat 130 vanaf de zomer vrij zullen zijn.

Vibo containerklassenDaar wil scholengemeenschap VIBO op in spelen. Zij zitten wat betreft de afdeling Vivo De Brem in Oud-Turnhout met flink wat containerklassen en daar willen ze vanaf. Zo kwam met op het idee om de schoolgebouwen in Weelde mogelijk te gaan gebruiken. Daar zouden dan zowat 125 leerlingen les kunnen volgen. Enige probleem hierin is dat de schoolgangers wel in Weelde moeten geraken. Onderzocht wordt nu of er voldoende vervoer kan geregeld worden om alles en iedereen naar ons dorp te rijden. Daarbij wordt naast hun eigen schoolbussen ook gekeken naar de bussen van De Lijn.

De directie van Vibo De Brem hoopt in maart uitsluitsel te krijgen over een mogelijke verhuis naar Weelde. Zo zouden er nog wat aanpassingen aan de lokalen kunnen gebeuren voordat het nieuwe schooljaar start en zouden in Oud-Turnhout aan het Kasteelpark de meeste van de prefabgebouwen kunnen verdwijnen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren