IMG 8375De deur van Frituur De Lekkerbek in de Weeldestraat is definitief gesloten. Pierre en Liesje, die ze 40 jaar lang goudgeel bakten, ontvingen gisteren tal van gewezen klanten en sympathisanten die nog even goeiedag kwamen zeggen. Tussen wat hapjes en drankjes door werden ook de laatste winnaars getrokken van een wedstrijd die het hele afgelopen jubileumjaar liep. Het was Burgemeester Walter Luyten in hoogsteigen persoon die de winnende formulieren uit de grote ton haalde. De uitbaters zelf genoten met volle teugen van hun laatste uurtjes.

Pierre Broeckx en Liesje Severijns zijn net de zestig gepasseerd en besloten vorig jaar van hun laatste twaalf maanden als frituuruitbaters een langgerekt feest te maken. Om hun 40ste jaar te vieren, ze startten in 1974 met hun zaak, zetten zij namelijk een heuse wedstrijd op waaraan iedere klant kon deelnemen. Ieder kwartaal gingen een reis van 1.500 euro en vijf keer vijf "win for life"-loten de deur uit. De wedstrijd die ze organiseerden in samenwerking met Travel Expert uit Weelde moest hun jubileumjaar extra glans geven.

Marleen Hermans uit Weelde was de grote winnares van de eerste trekking op 31 maart. Toen was het de kleindochter van Pierre & Liesje die in de biljetten graaide. Bij de volgende trekkingen, respectievelijk uitgevoerd door Pastoor Bert Pluym en Notaris Filip Segers, gingen de reizen naar Ivo Van Loon uit Baarle Hertog en Jeroen Verbeek uit Poppel.

IMG 8373En gisterenavond om acht uur werden de laatste winnaars bekendgemaakt. Onschuldige hand van dienst was deze keer de Ravelse Burgemeester Walter Luyten, die samen met Schepen Eric Van Gestel zijn bewondering uitsprak voor zoveel jaren gedreven zaken doen en voor hun klantvriendelijkheid. Eerst haalde onze burgervader vijf ingevulde biljetten uit de ton voor de winnaars van de "win for life"-loten, daarna was er de ultieme "grabbelbeurt" naar de winnaar van de laatste reischeque. Opmerkelijk was wel dat al de laatste prijswinnaars uit Weelde kwamen. De reis ging naar de familie Van Alphen - Verbeek, die deze na een telefoontje van Pierre maar al te graag in ontvangst kwam nemen.

Intussen liep de goed bezochte afscheidsreceptie nog wat door. Naast gewone klanten liepen ook familieleden, buren en enkele plaatselijke zelfstandigen binnen. Fijn bijvoorbeeld dat ook collega-frituristen Guy en Danielle van Bax Bis en Caroline en Co van Frituur Weelde hun felicitaties kwamen overbrengen. Tussen de vele anekdotes en verhalen door konden we vernemen dat het echtpaar intussen al op flink wat plannen broedt. Zo zou Pierre graag eens met de fiets naar de bedevaartsplaats Santiago de Compostella rijden. Een hele uitdaging, maar met tal van wielertoeristen in de familie zal ook dat ongetwijfeld tot een goed einde komen.

De frituur zelf gaat binnenkort tegen de vlakte en zal dan samen met het intussen al braakliggende gedeelte naast het pand gebruikt worden om er ondermeer een achttal appartementen neer te poten.

Bedankt Pierre en Liesje voor al die lekkere frieten !

Fotoreeks : Afscheid Frituur De Lekkerbek

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren