De Laarhoeve_in_het_Achterlaar_in_Weelde_-_vroeger_een_succesvolle_discotheek_-_nu_dienstdoend_als_feestgelegenheidOp dinsdag 3 december doet de rechter een uitspraak in een zaak tegen de eigenaar van De Laarhoeve in Weelde. De 79-jarige Rene V. hangt een boete van tweeduizend euro boven het hoofd omdat hij niet over de nodige milieuvergunning beschikt die noodzakelijk is voor het geven van bals, party's en andere feestpartijen. Afgelopen maandag moest hij zich al verantwoorden bij de Turnhoutse rechtbank.

Een milieuvergunning is in deze slechts nodig indien er meer dan twaalf organisaties plaatsvinden in een feestzaal. En daar draait deze zaak nu net over. Volgens de advocaat van de eigenaar hebben er in de bewuste periode amper negen feesten plaats gevonden, de onderzoeksrechter telde tussen januari 2011 en november van datzelfde jaar meer dan 12 activiteiten in de gewezen discotheek aan het Achterlaar in Weelde. Nog volgens de procureur was er ook regelmatig overlast voor buurtbewoners.

Rene V., zelf woonachtig in Weelde, ziet bovendien niet in wat nu echt het probleem is. Hij is zelf geen organisator van al die partijen, maar stelt louter zijn feestzaal/dansgelegenheid ter beschikking van verenigingen of particulieren zie iets te vieren hebben of een fuif willen geven. Net daarom heeft hij via zijn advocaat ook de vrijspraak in de zaak gevraagd. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren