Afgelopen zaterdag ging een nieuwe familievoorstelling in première op de planken van het Efteling Theater in Kaatsheuvel, met name Klaas Vaak. Deze sprookjesmusical, de 11de musical al van Efteling Theaterproducties, is nog tot en met 9 maart 2014 te bewonderen. Naast de vaste hoofdrollen van zes volwassenen zijn er ook vier belangrijke kinderrollen bij deze productie, één daarvan wordt vertolkt door Weeldenaar Kobe Verdonck die zo stilaan een aardig CV kan voorleggen.

Klaas Vaak bezorgt met zijn magische slaapzand kinderen over de hele wereld mooie dromen. Zo ook in het Sprookjesbos. Maar de laatste tijd lijkt het slaapzand niet meer te werken. Heeft Heks er iets mee te maken? En waar komt het zwarte zand vandaan? Bij het vallen van de nacht gaat Klaas Vaak samen met zijn trouwe vriend de uil op pad om het raadsel voor eens en altijd op te lossen... Tot daar het verhaal.

Klaas Vaak_afficheAfgelopen zaterdag bleek dat deze musical volkomen voldoet aan de verwachtingen die kinderen mogen hebben. Er zijn de aanstekelijke muziek, de dansnummers, de kleurrijke kostuums, de sprookjeskarakters en een zaal die van tijd tot tijd bij het verhaal wordt betrokken. Vooral met jonge kinderen is een bezoek aan het Efteling Theater meer dan de moeite waard. Opvallend is wel dat de show maar een uurtje duurt en dat er, naast wat meer bekende namen ook wat minder bekende namen op de castlijst staan. Toch doet dat niet af aan de kwaliteit van de voorstelling, integendeel zelfs. De relatief onbekende acteurs zijn steengoed, er is geen valse noot te bekennen en het eenvoudige verhaal wordt op een energieke manier over gebracht.

kv scriptNaast de 6 volwassen hoofdrollen in de sprookjesmusical zijn er ook 4 vaste kinderrollen die afwisselend worden gespeeld door 11 kinderen. Eén van die kinderen is Kobe Verdonck die de rol van Hans uit het sprookje Hans en Grietje vertolkt. Ook bij de première van afgelopen zaterdag stond hij op de bühne.

Deze Eftelingmusical was of is voor de geboren Weeldenaar echter geen vuurdoop. Kobe stond al vaker op podia en vertokte ondermeer rollen in musicals als Oliver, Ben X en Domino. De kleine Verdonck, elf jaar oud, heeft het acteren duidelijk in zijn bloed. Dat leek al op zeer jonge leeftijd op school. Dat hij steeds vaker gevraagd wordt voor musicals bevestigd alleen maar zijn talent. Zelf ziet hij een carrière als beroepsacteur wel zitten en mogelijk opent deze eerste internationale rol voor hem nog meer deuren. Wij houden het in ieder geval in de gaten.

Wie de sprookjesmusical Klaas Vaak eens wil gaan bekijken kan voor meer informatie steeds terecht op www.eftelingtheater.com.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren