1 jaar_Koen-s_Moelenbrood_3Een jaar geleden alweer introduceerde bakker Koen Dilen uit Weelde onder ruime belangstelling een uniek en ambachtelijk project. Gisteren, op Hemelvaartsdag, nodigde hij opnieuw tal van mensen uit, zowel prijswinnaars, personeel, vrienden als familie, om het 1-jarig bestaan van "Koen's Molenbrood" te vieren.  Place-to-be was net als twaalf maanden geleden de molen Arbeid Adelt in Weelde, simpelweg omdat juist hier de bron ligt van al die lekkere nieuwigheden.

Al 52 zondagen lang malen de molenaars van Molenkring Arbeid Adelt het tarwe voor "den Dilen". In hun oude maar mooi gerestaureerde molen, de meest actieve molen van Vlaanderen werd ons met veel uitleg duidelijk gemaakt door opper-molenaar Gerard Leemans, wordt het speciaal door Koen geselecteerde tarwe op authentieke zware molenstenen kleingemaakt. 1 jaar_Koen-s_Moelenbrood_2En doordat dit allemaal aan een rustig tempo gaat blijft de temperatuur vrij laag zodat alle smaakstoffen goed bewaard blijven. Ook de vitamines blijven zo beter in stand. Eens dat proces is afgehandeld bewerkt bakkerij Dilen het deeg op een geheel eigen wijze. Zo zijn er lange rijstijden voorzien en wordt het brood liefst tweemaal afgebakken. Gevolg daarvan is dat het brood een aparte intense smaak meekrijgt, dat het lang houdbaar is en dat het een heerlijk krokante korst heeft.

Wellicht daardoor ook is Koen's Molenbrood een regelrecht succes geworden. Koen vertelde ons dat er vandaag de dag in zijn filialen in Weelde en Ravels meer van zijn molenbrood wordt verkocht dan gewone broden, en dat overstijgt zelfs zijn eigen verwachtingen. Zowel zijn wit, grof en donker molenbrood als zijn Molensteentje gaan vlot over de toonbank en trekken zelfs klanten van ver buiten de dorpsgrenzen. Misschien is dat wel een reden om eens te gaan voor het officiele predikaat van streekgerecht.1 jaar_Koen-s_Moelenbrood

De afgelopen weken voerde de bakkerij nog eens campagne. Ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan kregen de afnemers van zijn molenbrood extra stempels om zo hun spaarkaarten sneller vol te krijgen. En uit die volle kaarten werden dan winnaars getrokken. In elke vestiging werden 10 keer een brunch in de molen weggeven, 5 keer een maand gratis molenbrood en als topper ook 1 keer een jaar lang gratis molenbrood. Die hoofdprijs werd gisteren onder de vorm van een cheque uitgereikt aan de winnaars. Helaas kon de winnaar van Weelde, de familie Wendelen, niet aanwezig zijn, en zo kreeg de familie Segers uit Ravels alle aandacht.

Met de brunch zelf zette Koen en zijn vrouw Ann hun culinair lekkers nog eens extra in de kijker, de genodigden genoten zichtbaar.

1 jaar_Koen-s_Moelenbrood_41 jaar_Koen-s_Moelenbrood_51 jaar_Koen-s_Moelenbrood_6

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren